Hakan Fidan’ın Fethullah Gülen’le görüştüğü doğrulandı


Fethullah Gülen’e yakın Samanyolu TV’nin Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın gündeme getirdiği Gülen ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Pensilvanya’da görüştüğüne ilişkin iddiada yeni bir gelişme yaşandı. AKP iktidarının yayın organı olarak anılan Yeni Şafak gazetesi dün manşetinden görüşmeyi doğruladı. Gazetenin haberinde, “Pensilvanya görüşmesinin ayrıntılarına ulaştık” denilerek Fidan’ın Gülen’e, “Devletin kodlarıyla oynama” uyarısı yaptığı öne sürüldü. Fidan’ın Gülen’e, “Hukukun dışına çıkılması halinde bundan herkes zarar görür. Devlet içinde kalacaksanız devlet geleneğini çiğnemeyin, hukukun dışına çıkmayın, dar zümre çıkarı için devletin kodları ile oynamayın. Bu herkese zarar verir.
Cemaat olun, örgüt olmaktan çıkın. Türkiye’de din ve devlet işleri normale döndükçe devlet içindeki pozisyonunuzu bırakmanız lazım. Devlete şerik olamazsınız, daha meşru bir konuma geçin, irşad faaliyetlerine yoğunlaşın, koşullar değişti. Böyle devam ederseniz felakete sürüklenirsiniz” dediği iddia edildi.
Hangi sıfatla Gülen’e gitti?
Savcı kökenli CHP Milletvekili Ali Özgündüz, Fidan-Gülen görüşmesiyle ilgili olarak, “MİT’in gö-revi bellidir. MİT Müsteşarının böyle bir görevi yok. Görüşmenin zamanlaması henüz belli değil. Ama belli ki bir arabuluculuk görevi var. Görüşme 17 Aralık’tan önce mi sonra mı bilinmiyor. Zaman çok önemli” diye konuştu.
Vali kökenli CHP milletvekili Ali Serindağ da görüşme ile ilgili olarak şunları söyledi: “MİT Müsteşarının Gülen’le görüşmesi devletin nasıl yönetildiğinin göstergesi. Hukuk devletinde böyle şeyler olmaz. Biz Hakan Fidan’ı sadece MİT Müsteşarı olarak biliyorduk. Demek ki bizim bilmediğimiz başka görevleri de varmış. Fidan’ın hangi sıfatla Gülen’e gittiğinin açıklanması lazım.”

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.