Türk jetleri Suriye uçağını vurdu! TSK kışkırtmaya alet olma!



Erdoğan’dan bir Suriye kışkırtması daha. Türk Askeri teröristlere kalkan yapıldı
Suriye ordusu silahlı çeteleri ülkenin kuzeyine, Türkiye sınırına sıkıştırırken AKP hükümeti sınır hattında kışkırtmalara başladı. Türkiye’nin F-16 uçağı Suriye ordusuna ait bir uçağı düşürdü
Suriye ordusu, terörist silahlı çeteleri ülkenin kuzeyine, Türkiye sınırına sıkıştırırken AKP hükümeti sınır hattında kışkırtmalara başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), teröristlere operasyon yapmak için havalandırılan Suriye uçağını düşürdü. Enkazın Suriye sınırları içine düştüğü belirtildi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, TSK’ya ait tank ve toplarla Suriye askerlerine ateş açıldığı ve bu durumun “Eşi benzeri olmayan bir askeri saldırı” olduğu belirtildi. Şam yönetimi, sınır ihlalini de yalanladı.
Teröristlerin Keseb bölgesinde yaptığı katliamlara karşı Suriye ordusu önceki gün operasyon başlattı. Suriye ordusu, teröristleri Türkiye sınırına doğru sürmeye başlayınca AKP hükümeti Suriye’ye karşı açık saldırıya geçti. Türk askeri teröristlere kalkan yapılırken Suriye uçağı düşürüldü. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek, yaşananları protesto ederek, “Türk ordusu terör gruplarına kalkan yapılamaz” dedi.
Bir süreden beri AKP’nin sıkışıklıktan kurtulmak için seçim öncesi Suriye’ye kışkırtıcılık yapacağından söz ediliyordu. Son günlerde başta Hatay olmak üzere, bütün Suriye sınır hattında hareketlilik gözleniyordu. Bu hareketlilik önceki gün Yayladağ sınır kapısı bölgesinde açık çatışmaya dönüştü. Türkiye sınırından Keseb bölgesine saldırı başlatıldı. Suriye tarafından karşılık gelince terör grupları Türkiye sınırına geçerek saldırılarını oradan sürdürmeye başladı. Terör grupları Yayladağ sınır kapısının gümrük bölümünü ele geçirdiler. Teröristlere her türlü desteğin verildiği bildirildi.
Erdoğan tehdit etti
Genelkurmay da saldırıyı doğruladı. Konuyla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nde yaptığı konuşmada, uçağı TSK’nın düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan, “Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olur. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı, Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Türkiye’nin Suriye uçağını düşürmesinin zamanlaması dikkat çekti. Saldırı Suriye ordusunun sınıra hâkim tüm stratejik tepeleri kontrolü altına aldığı bir döneme rastlaması ise manidar bulundu.
Suriye uçağının düşme görüntülerinin Habertürk kanalından canlı yayınlanması ve Anadolu Ajansı’ndan görüntülerin geçmesi dikkat çekti.
El Mayedin televizyonu: Türk Ordusu teröristlere lojistik destek veriyor
El Meyadin televizyonu, Suriye ordusunun Ahraru’ş- Şam grubunun işgalindeki Samra köyünü kontrol altına alarak Türkiye sınırına hâkim tüm stratejik tepeleri ele geçirdiğini belirtti. Haberde Ahraru’ş- Şam grubunun Türkiye sınırındaki Carud tepelerinden Samra köyüne girdiği, ancak yerel halk ve Suriye ordusunun müdahalesi sonucu ağır kayıplar verdiği bildirildi. Suriye ordusunun Cebel Akra Sınır Karakolu hariç olmak üzere Türkiye sınırındaki tüm kontrol noktalarını ve sınır karakollarını ele geçirdiğini belirten el-Meyadin televizyonu, halen Nusra Cephesi’nin keskin nişancılarının bulunduğu Cebel Akra Karakolu’nun kontrol altına alınması için Ulusal Savunma Güçleri ile Suriye ordusunun operasyon hazırlığı yaptığını bildirdi. Haberde ayrıca Suriye ordusunun hem topçu ateşi hem de hava operasyonlarıyla silahlı grupların Deyr Hanna bölgesindeki füze rampalarını imha ettiği bildirildi.
El-Meyadin televizyonuna demeç veren Suriyeli bir askeri yetkili, Türk ordusuna ait askeri araçların sınır bölgesindeki silahlı gruplara lojistik destek verdiğini, Türkiye’nin militanların iki taraflı olarak geçişini kolaylaştırdığını ve yaralı militanların hastanelere nakli için ambulanslar gönderdiğini öne sürdü.
Suriye: Erdoğan teröristlere destek veriyor
Türkiye’nin Suriye savaş uçağını düşürmesi sonrası Şam’dan yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan suçlandı. AFP’nin haberine göre, Suriye Türkiye’yi saldırganlıkla suçladı. Haberde Suriyeli askeri kaynağın, “Bu (Türkiye Başbakanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın teröristlere destek verdiğinin kanıtıdır” sözlerine yer verildi. Suriye devlet televizyonuna konuşan Suriyeli askeri kaynaklar, uçağın Lazkiye’deki isyancıları takip ederken Türkiye tarafından düşürüldüğünü belirtti. Suriye ordusundan bir sözcü, pilotun kendini fırlatarak kurtulduğunu söyledi.
Humus’taki son stratejik mevzi de Suriye ordusunda
Silahlı grupların Humus bölgesindeki son stratejik mevzisi olan tarihi Hısın Kalesi’nin de dün Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği bildirildi. El Âlem televizyonu, Humus’un batısındaki Zerare kentinin silahlı gruplardan temizlendiğini ve geçiş güzergâhları olan el-Hasriye ve Şuveyhid köylerinin kontrol altına alındığını bildirdi. Suriye ordusunun hızlı ilerleyişinin silahlı grupların panik halinde kaçmasına neden olduğunun belirtildiği haberde, pusuya düşürülen çok sayıda militanın öldürüldüğü, Hısın bölgesinin tamamen Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği ifade edildi.

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/36435-turk-jetleri-suriye-ucagini-vurdu-tsk-kiskirtmaya-alet-olma.html

, , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.