Türkiye'de 4 özerk bölge kuracağız

 

PKK’nın lider kadrosundan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, 30 Mart seçimlerinin öz yönetim modeline geçme seçimi olduğunu söyleyerek, “Seçimlerde 4 büyükşehir 4 kanton olabilir. Kürtlerin artık buna kilitlenmesi gerekir” dedi.
Fırat Haber Ajansı’na konuşan Sabri Ok, AKP’nin bu yıl Abdullah Öcalan’la müzakereleri yasal bir zemine oturtarak devam etmesi gerektiğine dikkat çekti ve  “Bu olmazsa Kürdistan'da özgürlüğü ve kendi sistemimizi, kendi mücadelemizi, kendimiz gerçekleştireceğiz. Yani artık bir yol ayrımı da demeyeceğim aslında yol netleşmiştir” ifadelerini kullandı.
Kürtlerin bu seçime kilitlenmesi gerektiğine vurgu yapan PKK’lı Ok, Urfa, Diyarbakır, Mardin ve Van’ı BDP’nin kazandığı takdirde Güneydoğu’da “dört büyük şehir dört kanton olabilir” şeklinde konuştu.
“2013’TE SÜREÇ NEREDEYSE SON NOKTAYA GELMİŞTİ”
Bu yılın çok önemli olduğuna dikkat çeken Sabri Ok,  şöyle konuştu:
“AKP ile 2013 yılı başlatılan süreç neredeyse son noktasına gelinmiştir. Hareketimiz de bir deklare ile bu durumu açıkladı. Kürdistan halkı bütün bunları yaşayan, gören durumdadır. Dolayısıyla bu saatten sonra AKP’den yana abartılı bir beklenti içerisinde olması düşünülemez.”
AKP BU DURUMDAN ÇIKMAK İSTİYORSA ÖCALAN’LA MÜZAKERELERE UYSUN
Abdullah Öcalan’la AKP arasındaki müzakerelerin, Öcalan’ın uygun gördüğü ve söylediği biçimde heyetlerle devam edilmesi için iktidara baskı yapılması gerektiğini belirten Sabri Ok, “Bu olmazsa hareketimiz yayınladığı deklarasyon da açıklamıştı; Kürdistan'da özgürlüğü ve kendi sistemimizi, kendi mücadelemizi, kendimiz gerçekleştireceğiz. Yani artık bir yol ayrımı da demeyeceğim aslında yol netleşmiştir.” dedi.
AKP’nin yolsuzluk ve ses kayıtlarıyla zor duruma düşmesine üstü kapalı bir şekilde değinen Ok, hükümetin Öcalan’la yürütülen müzakerelerin gereğini yerine getirdiği takdirde bir sorun yaşanmayacağını, ancak bu konuda AKP’ye de güvenmediğine vurgu yaptı.

 http://www.odatv.com/n.php?n=turkiyede-4-ozerk-bolge-kuracagiz-2803141200

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.