Suriye uçağını düşürerek PKK’ya destek oldular!



Doğu Perinçek, Suriye uçağının düşürülmesinin PKK'nın bölgesel özerklik planına destek verme amaçlı olduğunu söyledi.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Birlik ve Dirlik Mitingi için gittiği İzmir'de bir basın açıklaması yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) tarafından Suriye uçağının sınır ihlali yaptığı öne sürülerek düşürülmesini konu alan Doğu Perinçek, "ABD'nin amacı Türkiye'mizi Suriye, Irak ve İran ile cephe cepheye getirmektir. Bu durumda Güneydoğu bölgemizde kanlı Bölgesel Özerklik senaryosu sahnelenecektir" dedi.
Perinçek, konuyla ilgili olarak, "Kardeş Suriye uçağının düşürülmesi, bugün ABD güdümlü PKK bölücülüğüne yapılmış en büyük destektir. Bölgemizde tam da bölücülüğün sonunun geldiği koşullarda, Suriye'ye karşı düşmanlık kışkırtan bu eylemde Türkiye'nin hiçbir çıkarı yoktur. Tam tersine Suriye'ye düşmanlık, kaçınılmaz olarak Irak ve İran ile ilişkilerimize de dinamit koymaktadır. Bu durumda düğmeye basan merkez Washington'dadır. Tayyip Erdoğan'ın BOP Eşbaşkanlığı burada düğme durumundadır. TSK'nın böyle bir tertibe alet olması kaygı vericidir" ifadelerini kullandı.
'Bölücülüğün sonu gelmiştir'
Doğu Perinçek açıklamasında, Ortadoğu coğrafyasında bölücülüğün sonunun geldiğini söyledi. Perinçek konuyla ilgili görüşlerini, "Bölgemizde bölücülüğün sonu geldi. ABD, Suriye'yi bölemedi. Can dostumuz Suriye, Beşar Esat önderliğinde, ABD'nin, adına "Kürt Koridoru" denen hıyanet koridoru açma girişimini bozguna uğrattı. Irak'ı iki kez işgal ettiler. Ancak bugün Irak bütünleşiyor. İran'ı sözümona böleceklerdi. İran kaya gibi dimdik duruyor. Bu koşullarda ABD'nin artık Türkiye'yi bölme olanağı kalmamıştır. Direnen komşularımız Suriye, Irak ve İran Türkiye'nin toprak bütünlüğünü de savunmuş oldular" ifadeleriyle dile getirdi.
'Halkımızı tertibe tavır almaya çağırıyoruz'
CHP ve MHP Suriye'nin uçağın düşürülmesinde AKP iktidarını desteklediğini belirten Perinçek, "MHP, PKK'yı destekler durumuna düşmüştür. Önümüzde bölgesel özerkliğe yandaş muhalefet karşı durmamaktadır. İşçi Partisi'nin dışında karşı duran yoktur. İşçi Partisi'nin merkezinde olacağı Milli Hükümet, Kürt meselesini önümüzdeki süreçte Suriye, Irak ve İran ile işbirliği yaparak kalıcı çözüme ulaştıracaktır. Bunun koşulları oluşmuştur ve zamanı gelmiştir. Artık Türkiye'yi hiç kimse bölemez. Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Azerbaycan önümüzdeki süreçte sımsıkı birleşerek bu tertipleri bozguna uğratacaklardır. Bu tertipleri kesinlikle bozguna uğratacağız. Batı Asya Birliği'ni kesinlikle kuracağız. Halkımızı, komşularımıza yönelik düşmanlık tertibine karşı kararlı tavır almaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.
'Milli Hükümet, kesin çözüm getirecek'
Perinçek açıklamasında, İşçi Partisi'nin merkezinde olacağı Milli Hükümet'in Kürt sorununu çözeceğini belirtti. Perinçek, "İşçi Partisi'nin merkezinde olacağı Milli Hükümet, Kürt meselesini önümüzdeki süreçte Suriye, Irak ve İran ile işbirliği yaparak kalıcı çözüme ulaştıracaktır. Bunun koşulları oluşmuştur ve zamanı gelmiştir. Artık Türkiye'yi hiç kimse bölemez. Bu gerçek karşısında baş bölücü ABD ve işbirlikçileri son karanlık hamlelerini yapmış bulunuyorlar. Ancak bu tertip onların son çırpınışlarıdır" dedi.

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/36461-dogu-perincek-suriye-ucagini-dusurerek-pkkya-destek-oldular-.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.