Sınırda Suriye savaş uçağı düşürüldü!




Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'ye ait bir savaş uçağını düşürdü. Angajman kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle vurulan uçak, Hatay'ın Samandağ ilçesinin sınır komşusu Kessab kasabasına düştü. Uçağı TSK'nın vurduğunu bizzat Başbakan doğruladı. Erdoğan, "Uçağı Türk F-16'ları vurdu. Bundan sonra tokadımız ağır olacak" dedi.
Suriye’nin, Türkiye sınırındaki Keseb kasabası yakınlarına bir savaş uçağı düştü. Uçağı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaksavarların vurduğu iddia edildi.
İddiayı Başbakan Erdoğan doğruladı. Kocaeli mitinginde konuşan Erdoğan, "Bundan sonra tokadımız ağır olacak. Suriye uçağını Türk F-16'ları düşürdü. Türk Hava Kuvvetleri'ni tebrik ediyorum" dedi.
"Suriye uçağını TSK vurdu" haberini duyuram Fransız resmi haber ajansı AFP, uçağın vurulmadan önce sınırdaki teröristlere yönelik müdahalede bulunduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden gelen ateşin de bu anda gerçekleştiğini yazdı.
Uçağın 13.00 sıralarında Hatay'ın Samandağ ilçesi ile Suriye arasındaki sıfır noktasına düştüğü belirlendi. Uçağının pilotunun, paraşütle atlayarak kurtulduğu, ancak nereye indiğinin bilinmediğini kaydedildi.
Uçak kazasıyla ilgili Suriyeli yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.
Uçağın düştüğü Kessap kasabasında son bir haftadır, Suriye ordusu ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyordu.
Çatışmalar seken kurşunların güvenlik tehdidi oluşturması üzerine, Hatay'ın sınır köyleri Gözlekçiler ile Çandır köyleri dün boşaltıldı.
SANA'dan düşürülen uçakla ilgili açıklama
Suriye Haber Ajansı SANA : Askeri bir yetkili Suriye toprakları üzerinde teröristleri kovalayan Suriyeli bir savaş uçağının düşürdüğünü, pilotun paraşütle atlayıp kurtulmayı başardığını söyledi.


http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/36411-sinirda-suriye-savas-ucagi-dusuruldu.html

, , , , ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.