El Kaide Türk toprağında Türk bayrağını indirdi mi


Türkiye’nin Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağını düşürmesinin ardından önemli bir gelişme de Şanlıurfa sınırında yaşandı. Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu Caber Kalesindeki Türk Bayrağının indirildiği iddia edildi. Bayrağın Irak Şam İslam Devleti güçlerinin, Youtube’de yayınladığı videonun ardından indirildiği öne sürülürken, Türkiye sınırına 35 kilometre uzaklıkta, Halep kentinin Karakozak köyü yakınındaki türbenin çevresi, El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti(IŞİD)güçlerinin kontrolüne girmişti.
Bu gelişme sosyal medyada AKP'nin seçim çalışmaları kapsamında yasaklanmasına rağmen televizyonda yer alan reklamını hatırlattı. O reklamda Erdoğan İstiklal Marşı'nı okurken, düşmüş olan Türk bayrağı tekrar göndere çekiliyor.
“BAYRAK DEĞİŞİM TÖRENİNDE ÇEKİLMİŞ OLABİLİR”
25 Türk askerinin görev yaptığı türbede asılı olan Türk Bayrağının indirildiği öne sürülürken, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gelişmeyi doğrulmadı. Bakanlık yetkilileri çekilen fotoğrafların bayrak değişim töreni sırasında çekilmiş olabileceğini belirti.
Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcı Tarık Sulo Cevizci, bölgeden çektikleri fotoğraflarda, türbede bulunan 2 direkte de Türk bayrağının olmadığını belirti. Bayrak direklerinde şuan itibariyle de Türk Bayrağının bulunmadığını söyleyen Sulo Cevizci gelişmenin kaygı verici olduğunu söyledi. Sulo Cevizci, Türkiye’nin gerekli önlemi alması gerektiğini belirtti.
Ceber Kalesi çevresi de kontrolü sağlayan Irak Şam İslam Devleti güçleri de, türbeden bayrakların indirildiği yönündeki bir fotoğrafı sitesinden paylaştı.
“TÜRKMENLER ELLER TETİKTE BEKLİYOR”
Süleyman Şah Türbesine yönelik olası bir saldırıya karşı, Suriye’de rejime karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’nda yer alan Türkmenler de Türk askerinin yanında karşılık verecek. Türkmen Komutan Zekeriya Karslı komutasındaki Özgür Suriye Ordusuna bağlı 150 kişiden oluşan El Kerame birliği, türbeye hakim bir tepeye konuşlandı.

 http://www.odatv.com/n.php?n=el-kaide-turk-topraginda-turk-bayragini-indirdi-mi-2403141200

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.