AKP'den PKK'ya özerklik desteği


Suriye uçağının düşürülmesinin PKK ve El Kaide’ye yaradığını kaydeden eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ‘Türkiye bu şekilde kendi ayağına kurşun sıkıyor’ dedi
Suriye savaş uçağının düşürülmesine en çok PKK ve El Kaide sevindi. Uçağın düşürülmesi ve Esad yönetiminin zayıflatılması çabası PKK’nın özerklik ilanına destek olarak değerlendirildi. AKP, terör örgütlerine yol temizliği yaparken, eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “Türkiye kendi ayağına kurşun sıkıyor” dedi.
Suriye’de Beşar Esad yönetimini zayıflatma operasyonunda İsrail ve Türkiye ortak hareket ediyor. İsrail, Suriye topraklarını vururken, Türkiye de Suriye’nin çok güçlü olan hava kuvvetlerine saldırıyor. Teröristlerin Lübnan hattı kesilince Türkiye desteği ile Lazkiye’yi hedef alan saldırı başlatıldı. Esad yönetimi Lazkiye üzerinden zayıflatılmaya çalışılırken PKK’nın Suriye kolu PYD faaliyetlerini artırdı. PYD, Şam yönetimiyle birlikte hareket eden Haseki bölgesindeki Kürt aşiretlerini kontrol altına almaya çalışıyor. TSK’nın hükümet emriyle IŞİD’i temizleme operasyonu yapan Suriye Ordusu’nun hava unsurlarını hedef alması, dinci terör gruplarına ve PKK/PYD’nin “Kanton” denilen özerk bölgelerine rahat nefes almasını sağlıyor.
Emekli Korgeneral Pekin: Uçağın düşürülmesi terör gruplarına yardım
Genelkurmay’ın eski İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Suriye Uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak Aydınlık’ın sorularını yanıtladı. Suriye uçağının düşürülmesinin PKK ve El Kaide’ye yaradığını kaydeden Pekin, “Suriye’den düşmanca bir harekât yok. Bu savaş uçakları için 1 km 3-4 saniyelik bir süredir. Düşmanca bir tutum olmadan angajman kuralları bahanesiyle uçağın düşürülmesi doğru değil. Geçmişte bizim uçaklarımız da Kandil’i bombalarken İran sınırını geçiyordu. İran uçaklarımızı düşürmeye kalkmadı. İsrail uçakları da, Yunanistan uçakları da Türkiye hava sahasını ihlal ediyor. İsrail uçakları tankını Türkiye topraklarında düşürdü. Onlara niye aynı muamele yapılmadı? Yanlış bir iş yapıldı. Esad yönetiminin Türkiye hava sahasını ihlal etmekten bir çıkarı yok. Türkiye sınırında kendi topraklarını korumaya çalışıyorlar” diye konuştu.
Esad güçleri terör gruplarının Lübnan hattını kesince terör gruplarının Kesep üzerinden Lazkiye’ye yöneldiğini vurgulayan Pekin, “Bir komşu ülke teröristlerle savaşırken yapılan bu hareket doğru değildir. Suriye uçakları kendi ülkesini teröristlerden korumaya çalışırken onlara yönelik saldırı, onların bölgeden uzaklaşmasına yol açar. Bu da terör gruplarına fiili yardımdır. Karşı tarafın uçaklarının hareketinin engellenmesi teröristleri rahatlatır, yolunu açar. Şu anda Türkiye fiilen teröristlere yardım etmektedir” dedi.
‘Şam’ın zayıflaması PKK ve El Kaide’ye yarar’
Suriye uçağının düşürülmesinin Türkiye’nin yararına olmadığını ifade eden Pekin, “Şam yönetiminin zayıflatılması PKK ve El Kaide’ye yarar. Bu da Türkiye’nin bütünlüğünün tehlikeye girmesidir. Ciddi bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalmamız anlamına gelir. Türkiye ne yazık ki kendi ayağına kurşun sıkmaktadır” görüşünü savundu.
Düşürülen uçağın pilotu konuştu
Suriye haber ajansı SANA, Türk hava sahasını ihlal ederken Türk savaş uçakları tarafından düşürülen Suriye savaş uçağının paraşütle atlayarak kurtulan pilotunun hastanede çekilen görüntüsünü yayınladı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen pilot, vurulduğu sırada uçağının Türkiye sınırının 7 kilometre uzağında Suriye hava sahası içinde bulunduğunu iddia etti.
‘İsrail de Türkiye de Şam’ı zayıflatmaya çalışıyor’
oİsrail’in, bir süre önce Suriye toprakları içinde bazı bölgelere saldırdığını vurgulayan Pekin şunları söyledi: “Bazı hedefleri vurdu. Şam yönetimini zayıflatmaya çalıştı. Biz de ciddi bir neden yokken Suriye uçağını vurarak Şam yönetimini zayıflatmaya çalışıyoruz. İsrail de, Türkiye de aynı şeyi yapıyor. Esad yönetimini zayıflatarak El Kaide, PYD, ÖSO, El Nusra, IŞİD gibi terör örgütlerinin kuvvetlenmesini sağlıyoruz. Amerika’da 11 Eylül saldırısı sonrasında Bush yönetimi ilk vurulacak yer olarak Irak, Suriye ve İran’ı belirlemişti. Olmadı; önce Afganistan vuruldu. Sonra Irak işgal edildi. Şimdi Suriye, İran hedefte. Çok önceden yapılan bir plan uygulanıyor.”

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.