CHP-Cemaat’ten Köşk’e ortak aday / Akşener’i Çankaya’ya çıkarma planı

MHP ‘li Meral Akşener’in; Cemaat ve CHP ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiği öğrenildi. Akşener bakanlığı zamanında F tipinin bürokrasi içinde yuvalanmasının önünü açmıştı

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 Eylül 2013’te katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı adayı konusunda şöyle konuşmuştu:
“Herkesi kucaklayan bir aday olmalı. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kadın olacak. Türkiye Cumhuriyeti’ne bir kadının cumhurbaşkanı seçilmesini doğru buluyorum. Bunun için herhangi bir isim veremem. Yıpranmaması gerekiyor. Bu isim bizim partimizin içinden değil”.
CHP’de sadece Kılıçdaroğlu ve birkaç kişinin kararlaştırdığı bildirilen bu adayın, MHP Milletvekili, Tansu Çiller’in İçişleri Bakanı Meral Akşener olduğu öğrenildi. Aydınlık’a konuşan eski bir Bakan, Kılıçdaroğlu ve dar ekibinin bu konuyu gizlemeye çalıştığını vurguladı.
Cemaat gazetelerinin manşetlerinden inmiyor
Ankara’da Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu ve dar ekibinin yanısıra F tipinin de Cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşuluyor. “Cemaat’in MHP’deki temsilcisi” diye nitelenen Akşener, son günlerde Cemaat gazetelerinin manşetlerinden inmiyor.
AKP Hükümeti’nin Fethullah Gülen’in elindeki en önemli araçlardan olan dershanelerle ilgili tasarısına da şiddetle karşı çıkan Akşener ile ilgili alttan alta sürdürülen bir propaganda devam ediyor. Bunlardan en dikkat çekicisi son günlerde yeniden dolaşıma sokuldu. “80 öncesinde Fethullah Gülen olsaydı 80’de binlerce genç ölmezdi”. Meral Akşener’in bu sözleri sosyal paylaşım sitesi Twitter’da sürekli paylaşılıyor. Akşener’in Gülen’i övdüğü Türkçe Olimpiyatları toplantısındaki görüntüsü de ülkücü sitelerde Cemaat ile bağlantısının delili olarak değerlendiriliyor.
Türköne ile yakın mesai
Meral Akşener’in 2013 yılında Hacca giderek başı kapalı fotoğraflarının servis etmesi de aynı kampanyanın bir parçası olarak görülüyor. Öte yandan Akşener’in, Cemaat’in en etkili kalemşorlarından ve Tansu Çiller zamanından beri aynı ekip içinde yer aldığı Mümtazer Türköne ile yakın mesaisine dikkat çekiliyor. Akşener’in ayrıca, Cemaat sözcüsü olarak görülen Hüseyin Gülerce ile de belli aralıklarla bir araya geldiği konuşuluyor.
Clinton, Otel’de görüşmüştü
16 Temmuz 2011’de Türkiye’ye gelen dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton İstanbul’da önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Meral Akşener ile görüşmüştü. Görüşmeye, ABD’nin Ankara Elçisi Francis Ricciardone ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon katıldı. Sadece Anadolu Ajansının fotoğraf çekmesine izin verilen görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.
Casusluktan yargılandı
Akşener’in Cemaat ile bağlantısı geçmişe dayanıyor. Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde Mehmet Ağar’ın istifasının ardından İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Akşener, ilk iş olarak Emniyet’te kritik görevlere Fethullahçıları getirdi. Önce Emniyet Genel Müdürü’nüğ ardından Emniyet İstihbarat Daire Başkanı’nı değiştirdi.
O dönem, Emniyet İstihbarat’ta Fethullahçılar eliyle Ordu’ya yönelik tertipler düzenlendi. Bunlardan en çarpıcı olanı, Emniyet İstihbarat Dairesi’nde görevliyken askere giden Kadir Sarmusak’ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan istihbarat belgelerini çalarken yakalanmasıydı. Sarmusak, Akşener’in atadığı Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu’nun talimatıyla belgeleri çalmış ve Akşener’e ulaştırmıştı. Emniyet İstihbarat, günlerce Genelkurmay’ı izledi. Karargâh’a kim girdi, kim çıktı; tek tek kaydetti.
Genelkurmay Başkanı “Polis, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ajan soktu, askeri bilgileri çaldı” dedi. Başbakan Yardımcısı ile İçişleri Bakanı inkâr etti. Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ve köstebek Kadir Sarmusak askeri mahkemede birlikte yargılandılar. Orakoğlu tutuklandı.
O dönem Ordu’ya karşı tertiplerin içinde yer alan başta Orakoğlu olmak üzere Akşener’in polis içinde yükselttiği ekip, 2007 yılından itibaren Ergenekon ve diğer tertip davalarında da başrollerde oldu.
Abramowitz raporunda var
ABD’nin derin ekibinden Morton Abramowitz ve eski Ankara Büyükelçilerinden Eric Edelman’ın eşgüdümünde hazırlanan Türkiye raporunda da Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olarak sunulması dikkat çekiyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.