Her yerden seçim hilesi fışkırıyor



Yerel seçimlerde oy kullanma işleminin başlamasıyla seçim hileleri iddiaları da başladı. Dicle Haber Ajansı'na göre Bitlis'in Tatvan ilçesinde Tuğ İlköğretim Okulu'nda, 1009 numaralı sandık kurulu başkanının oy pusulalarını sandık kurulu üyelerinin gözü önünde mühürlemesi gereken seçim pusula ve zarflarını evde mühürlediği ortaya çıktı. Mühürler pusulanın ortasına denk gelecek şekilde basılınca konu tartışma yarattı. Sandık görevlileri bir siyasi partinin kayırıldığını iddia ettiler.
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde de aynı olay meydana geldi. Görevliler evde mühürlünen oy pusulaları için tutunak tuttu.
Olay tutanaklara şöyle yansıdı:


OKUMA YAZMA BİLMEYEN VATANDAŞ YERİNE SANDIK BAŞKANI MÜHÜR BASTI
Avcılar Şehit Bekir Balcıoğlu Ortaokulu'nda 2124 numaralı sandığın başkanı, okuma yazma bilmeyen bir vatandaşın rızası olmadan bir partiye mühür bastı. Durumun fark edilmesi üzerine çıkan tartışma sonrası tutanak tutularak oy iptal edildi.
İşte o tutanak:

(Fotoğraf: FKF- Facebook)

(Fotoğraf: Grey- Twitter)
SURİYELİLER OY KULLANIYOR

Ankara Ege Lisesi'nde Suriyelilerin oy kullandığı görüldü.

(Fotoğraf: Öğrenci Kolektifleri- Twitter)
SEÇİM YASAĞINA RAĞMEN AFİŞLER SÖKÜLMEDİ
Ankara- Dikmen'de seçim yasağına rağmen afişler kaldırılmadı. İstanbul Başakşehir ve Isparta da seçim afişleri çıkartılmadı.

(Ankara/ Dikmen Fotoğraf: Anatolia- Twitter)

(Isparta- Fotoğraf: Öğrenci Kolektifleri)

(İstanbul- Fotoğraf: Facebook)
ZEYTİNBURNU'NDA SANDIK BAŞKANI HAKKINDA TUTANAK
İstanbul Zeytinburnu Dr. Reşit Galip İlkokulu'nda sandık görevlisinin sandık başkanı hakkında görme engelli bir kişiyle birlikte kabine girerek oy kullandırttığı hakkında tutanak tutuldu.

(FOTOĞRAF: Esin Bavatir #CT - Twitter)
İSMİ OLMADIĞI HALDE OY KULLANDI
Mersin Mezitli İlçesi Davultepe Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde 1369 nolu sandıkta ismi olmadığı halde oy kullanan kişi hakkında itirazda bulunuldu.

(Fotoğraf: Öğrenci Kolektifleri- Twitter)
YERİNE İMZA ATILDIĞI İÇİN OY KULLANAMADI
Ankara Altındağ Yıldırım Beyazıt Lisesi 1221 numaralı sandıkta oy kullanacak bir vatandaş, önceden kendisi yerine imza atıldığı için oy kullanamadı. Olayla ilgili tutanak tutuldu.

(Fotoğraf: FKF- Facebook)
2 SİVİL POLİS GÖREVLİ KAĞIDI GÖSTERMEDEN OY KULLANDI
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde 2 sivil giyimli polis görevli kağıdı göstermeden oy kullanmaya çalıştı. HDP'li ve TKP'li müşahitler tutanak tuttu.

(Fotoğraf: FKF- Facebook / SoL Haber Portalı)
O EVDE YAŞAMAYANLAR YAŞIYOR GİBİ GÖSTERİLDİ
Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi 3220 numaralı sandıkta oy kullanan ev sahibi, daha önce evlerinde oturan ama ayrılmış kişilerin adreslerinin tekrar orası gösterilip oy kullandırıldığını fark etti. Tutanak tutuldu.


http://www.odatv.com/n.php?n=oy-pusulalarini-evde-muhurlemis-3003141200

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.