AKP kapatılmasın diye İP’ye operasyon yaptık



Ergenekon operasyonlarının başındaki F tipi ekipten Yılmazer, ‘İşçi Partisi’ne operasyon sonuç getirdi. AYM’de AKP’yi kapatacak çoğunluk oluşmadı. İktidar partisi yoluna devam etti’ dedi
Ergenekon, Balyoz, Oda TV operasyonlarını yöneten eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İşçi Partisi’ne karşı yaptıkları tertibi itiraf etti. AKP’yi kapatma davasında AYM üyelerinin kararlarını değiştirmesi için İP’ye operasyon yaptıklarını söyleyen Yılmazer, “Sonuçta AKP’yi kapatmaya yetecek çoğunluk oluşmadı” dedi. İtirafları değerlendiren İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, “Gladyo, Cumhuriyet’i tasfiye için partimize operasyon düzenledi; şimdi yıkılıyorlar, hesabını soracağız” diye konuştu.
Bugün TV’de daha önce “Başbakana tutuklayın dedi, tutukladık” sözleriyle F tipi kumpası açıklayan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’den ikinci büyük itiraf geldi. Aynı programa önceki akşam da katılan Yılmazer, İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal’a yönelik 2008’de başlayan Ergenekon tertibini AKP’nin kapatılmasını engellemek için yaptıklarını açıkladı. Yılmazer, davaya bakacak Anayasa Mahkemesi üyelerinin kararını ancak İP operasyonuyla değiştirebildiklerini belirterek, “Operasyon sonuç getirdi, kapatmaya yetecek çoğunluk oluşmadı” diye konuştu. Yılmazer’in “İP’ye yapılan operasyonla AYM üyelerini etkileme kumpası”nı itiraf ettiği konuşması şöyle:
‘Aydınlık bizi deşifre etti’
“Malumunuz, bir kapatma davası gündeme geldi. Hemen öncesi de benim de Başbakan’la ilk görüşmelerime denk düşen zamanlardır; biz Aydınlık grubuna yönelik bir operasyonu planlamış ama yapamamıştık. Cumhuriyet Başsavcısı, İstanbul Emniyet Müdürü (Celalettin Cerrah) bu işi engellediler. O liste de zaten operasyonun planlandığı günlerde yayımlandı, bizim ‘Fethullahçılık iddiası ve listesi’... Çünkü o günlerde yaptığım her şey deşifre oluyordu. Aydınlık karşı bir atraksiyona girdi. Bunların kapatma davasıyla ilişkilerini tespit ettim.
Erdoğan’la görüşme
İlk görüşmelerimizde Başbakan’a arz ettiğim konular bunlar olmuştu. O arada AKP’yle ilgili ciddi bir hazırlık vardı. Biz de bunu gözlemliyor idik; Aydınlık grubu düzleminde, Doğu Perinçek’in içinde yer aldığı... Tabii bizim istihbari duyumlarımız, bilgilerimiz... Bunları Başbakan’a ilettim. ‘Ciddi bir hazırlık var. Bu kapatma davasını açacaklar, açanlar da bunlar. Bizim operasyona dönecek çalışmayla bu ilişkiyi, işbirliğini ve iddianamenin gayri meşru yöntemlerle hazırlanmış olduğunu deşifre etmemiz lazım.”
'Kapatma geliyor’ Aydınlıkçılara operasyon yapmalıyız’
Yılmazer, kapatma davası açıldıktan sonra her geçen günün kötüye gittiğini ve Anayasa Mahkemesi’nden alınan duyumların olumsuz olduğunu belirttikten sonra Erdoğan’la İşçi Partisi’ne operasyon yapmak ikinci kez görüştüğünü belirtti. “Yargıtay Başsavcılığı’nın kapatma davası dosyasının Aydınlıkçılar tarafından yazıldığını, AYM’nin de bunu kabul edeceğini Erdoğan’a anlattığını belirten Yılmazer, İşçi Partisi’ne yönelik operasyonu bu durumu değiştirmek için yaptıklarını şu cümlelerle itiraf etti:
‘AYM’de 2 buçuk oyumuz var’
“Başbakan aynen şunu şöyledi: ‘Anayasa Mahkemesi’nde 2 buçuk lehte oyumuz var’. Haşim Kılıç, bir üye daha vardı; bunlar belliydi zaten, iki üye. Demek ki bir üyeye iktidar yüzde elli tesir edebilmiş. Ben operasyondan çözebileceğimize inanmışım. Bu bağlantıyı deşifre edersek AYM üyeleri de bunu görürse, bunun etkili olabileceğine inandım. Nitekim ikinci görüşmemde bu değerlendirmeleri yaptık.
‘Operasyon yapalım delil buluruz’
Dosyanın içeriğinin sağlam olup olmadığı konusunda bana soruları oldu. Anlattım, tespitlerimizin ve operasyonla elde edeceğimiz delillerle bu dosyanın güçleneceğini... Zaten o aşamada da yapılabilecek hiçbir şey kalmamıştı. Başbakan, ‘Peki o zaman’ dedi.
Ben de bu operasyonu harekete geçirdim. Bu operasyon yapıldı ve gerçekten hiçbir şekilde, başka yöntemlerle etkilenemeyen, uğraşılan AYM üyeleri üzerinde bu bir tesir, bir sonuç meydana getirdi. Sonuçta kapatmaya yetecek çoğunluk oluşmadı. AKP kapanmadan yoluna devam etti.”
Öz: Hedefte İP ve Ulusul Kanal var
Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in ekrandaki itirafları, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, operasyoların yoğunlaştığı dönemdeki açıklamalarını hatırlattı. Savcı Öz, kendisiyle görüşen ATV muhabirine “Ergenekon operasyonlarının merkezinde İşçi Partisi ve Ulusal Kanal var” demiş, bu açıklama o muhabir tarafından 23 Temmuz 2008 günü ATV canlı yayınında aktarılmıştı.
Osman Erbil
‘Cumhuriyet düşmanları hesap verecek’
Yılmazer’in itiraflarına İşçi Partisi’nden karşılık geldi. “F Gladyo; Cumhuriyet’i tasfiye etmek hedefiyle, yurtseverleri baskı altına almak için İP’ye operasyon düzenlemiştir” diyen İlsever şunları söyledi: “Bu sözler, Aydınlık operasyonunun bir amacının AYM üyelerini tehdit ve baskı altına almak olduğunun açık itirafıdır. AYM’nin 2009 kararında AKP’nin Cumhuriyet yıkıcılığının odağı olduğu saptandı. Ancak parti kapatılmadı. Yılmazer’in son itiraflarının bir tek anlamı vardır: F Gladyo, Cumhuriyet’i tasfiye etmek hedefiyle, yurtseverleri baskı altına almak için İP’ye operasyon düzenlemiştir.
‘Eşbaşkanlık yıkılıyor ABD’ye kaçacak’
İtiraflar, F tipinin Cumhuriyet ve laiklik düşmanlığının ve Ergenekon, Balyoz vb. operasyonlarının bu amaçla düzenlendiğinin kanıtıdır. Yine bu itiraflar Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül-Fethullah Gülen’le oluşturulan BOP Eşbaşkanlığının yıkıldığının ilanıdır. Yılmazer ve Eşbaşkanları pek yakında Cumhuriyet yıkıcılığının hesabını verecekler. Yılmazer ABD vizesiyle dolaşıyor; ilk fırsatta Pensilvanya’ya kaçacak. Kaçsa bile inlerine girip Cumhuriyet düşmanlığının hesabını soracağız. Hükümeti ve yargıyı da tertip ve kanunsuzlukların böylesine açıkça itiraf edildiği olguların üzerine gitmeye ve hesap sormaya çağırıyoruz.”

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/36434-ali-fuat-yilmazer-komployu-itiraf-etti-akp-kapatilmasin-diye-ipye-operasyon-yaptik.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.