Apo’nun eylem talimatlarını Kandil'e MİT götürüyor


Ergenekon ve Balyoz gibi birçok tertibin hazırlayıcılarından eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Başkanı Ali Fuat Yılmazer, bazı KCK eylemcilerinin MİT bağlantısı olduğunu itiraf etti. Yılmazer, eylemlere ikna için Öcalan’ın el yazılı eylem talimatlarını Kandil’e MİT’in ulaştırdığını söyledi
Ergenekon ve Balyoz başta olmak üzere birçok tertipte imzası bulunan eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Başkanı Ali Fuat Yılmazer, MİT ile PKK arasında bağlantılar olduğunu iddia etti. KCK eylemlerine karışan bazı isimlerin MİT ile iltisaklı olduğunu ileri süren Yılmazer, “Öcalan’ın el yazılı talimatı Kandil’e götürülüp eylemlere ikna edildiler” ifadesini kullandı.
Cemaatin yayın organlarından Bugün TV’ye çıkan Ali Fuat Yılmazer, şöyle konuştu:
“Metropollerde ölümlü eylemlerden haberi olan MİT elemanları var. Biz engellemesek eylem yapacak olan örgütler var ve MİT bunu biliyor ama bize haber vermiyor. Bunu Başbakan’a arz ettim 2008 yılında. Başbakan’dan perspektif almadan KCK operasyonları yapılmadı. Bize şunu dediler; MİT’i deşifre ettiniz, ben böyle bir şey yapmadım. Adli süreçte tüm ayrıntıları Başbakan’a arz ettim. MİT’in adının karıştığı bir durum söz konusu. Hakan Fidan ifade vermeyecek de kim verecek? Öcalan’ın el yazılı talimatı Kandil’e götürülüp eylemlere ikna edildiler.”
‘Ölümlü saldırı var’
7 Şubat’a gelene kadar KCK operasyonunun Başbakan’ın bilgisi ve talimatıyla yapıldığını vurgulayan Yılmazer, “Biz talimatlara uyduk. KCK eylemlerine karışan bazı isimlerin MİT ile iltisaklı çıktı. Mühimmat aktarımı var, ölümlü saldırı var” diye konuştu. Yılmazer’in bu iddiaları, gerek KCK soruşturması sürecinde gerekse çeşitli defalar gündeme gelen MİT-PKK ilişkisine ilişkin iddiaları ve haberleri akıllara getirdi.
‘5 polisi şehit eden bombayı MİT götürdü’
Taraf yazarı Emre Uslu, 19 Haziran 2013’te tarihli köşesinden, 18 Ekim 2011’de Bitlis-Güroymak karayolunda 5 polisin şehit olduğu ve altı sivil yurttaşın hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan mayın MİT muhbiri tarafından örgüte götürüldüğünü iddia etmişti. İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti: Tatvan’daki MİT Bölge Müdürlüğü görevlileri, 3 Ekim 2011’de Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan’ı aradı ve ellerinde bomba imha uzmanı tarafından görülmesi gereken bir malzeme bulunduğu bildirildi. H. ve U. isimli MİT personeli tarafından getirilen düzenek, Doğan ve uzman personelin bulunduğu bir ekip tarafından incelendi. Düzenek üzerinde yapılan çalışmada; düzeneğin bombayı uzaktan ateşlemek amacıyla kullanılan R912277306 seri numaralı MT800 model COBRA marka telsizden yapıldığı ve patlayıcıyı uzaktan infilak ettirmek için kullanılmak üzere hazırlandığı bilgisi verildi. Bu bilgiden yaklaşık bir hafta sonra 18 Ekim 2011’de Bitlis-Muş karayolunda Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı aracın geçişi esnasında uzaktan kumandalı bomba düzeneği, PKK’lılar tarafından patlatıldı ve beş polis ile altı sivil hayatını kaybetti. Düzenekle ilgili yapılan araştırmada, bombalama eyleminde kullanılan cihaz ile MİT görevlileri tarafından temin edilen cihazın seri numaralarının aynı olduğu anlaşıldı. Soruşturma kapatıldı.
Serap Eser’in katili MİT elemanı mı?
İstanbul’da 8 Kasım 2009’da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne PKK sempatizanları tarafından düzenlenen molotof kokteyli saldırısı sonucunda 17 yaşındaki Serap Eser ağır yaralanmış, 28 gün sonra hayatını kaybetmişti. Serap Eser’in katledildiği saldırının faillerinden birinin MİT elemanı A.S. olduğu gündeme gelmişti. A.S., İstanbul’da 2011’de düzenlenen PKK operasyonunda şüpheli olarak tutuklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan A.S. “MİT’e ve Emniyet’e çalışıyorum” dedi. Mahkeme bilgiyi MİT’e sordu. MİT resmi yazıyla bilgiyi doğruladı.
Öldürülen Savcı MİT-PKK ilişkisini araştırıyordu
Aydınlık, lojmanın önünde uğradığı silahlı saldırıda 19 Eylül 2013’te şehit olan Tunceli Ovacık Savcısı Murat Uzun’un MİT-PKK ilişkisini araştırdığını yazmıştı. Aydınlık’ın, 17 Ocak 2013’teki “MİT-PKK ilişkisini araştırıyordu” başlıklı haberinde Uzun’un eşinin yaptığı suç duyurusu için kullandığı ‘Dilekçemde çok ciddi kişi ve kurumlar hakkında çok ciddi iddialar yer alıyor’ ifadeleri yer almıştı. Aydınlık da savcının yakın çevresinden, suikastle ilgili suçlamanın MİT, Jandarma ve Emniyet’e yönelik olduğunu öğrenmişti. Bölge kaynakları da bu bilgiyi doğrulamıştı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.