Putin'den G-8 yanıtı

Kırım'ın Rusya'ya katılma kararının ardından Rusya'nın G-8 üyeliği askıya alındı. Eskiden Çarların konuşma yaptığı salonda konuşan Putin ise bu uygulamaya, "Kırım Rusya'nın bir parçası olarak kalmaya devam edecektir" yanıtını verdi.


Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, G-8 üyesi yedi ülkenin Rusya'nın üyeliğini askıya aldığını açıkladı. Dünyanın en zengin 8 ülkesinin oluşturduğu G-8 ülkeleri bu karara gerekçe olarak Rusya'nın Kırım politikasını gösterdi. Europe-1 radyosuna konuşan Fabius, "Rusya'nın katılımını askıya almaya karar verdik. Yedi lider ülke Rusya olmadan bir araya gelecek" açıklamasında bulundu. Rusya'nın Soçi kentininde düzenlenmesi planan G-8 zirvesinin hazırlıkları askıya alınmıştı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Kremlin Sarayı'nda, eskiden Rus Çarlarının zafer konuşması yaptığı Georgiyevski Salonu'nda parlamenterlere yaptığı konuşmada Kırım'ın Rusya'nın parçası olmaya devam edeceğini söyledi.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/35998-putinden-g-8-yaniti.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.