Fethullah Gülen'den kriptolu mesaj

Fethullah Gülen siyasetçilere kriptolu mesajlar yolladı. Gülen, "bazı siyasilerin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını" söyledi ve Hazreti Ömer'in bazı valileri görevden almasını örnek davranış olarak gösterdi. "Bize paralel devlet diyenlerin Allah Belasını versin" diyen Gülen, cemaatin karşısında olanları "akıbetinizden endişe edin" ifadesiyle tehdit etti.


Fethullah Gülen Zaman Gazetesi'nden aracılığıyla isim vermeden bazı siyasetçilere şifreli mesajlar gönderdi. Gülen, 17 Aralık operasyonu sürecinde bazı siyasetçilerden beklediği tavırları göremediğini hatta hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Fethullah Gülen, "Beni asıl inkisar-ı hayale uğratan, onurlu ve dürüst tanıdığım bazı siyasiler oldu. İtimat ettiğim bu isimler yolsuzluklara, rüşvet münasebetlerine sessiz kalmazlar. Öyle zannediyordum. Onlardan, merhum Özal’ın bu tür kirli işlere karşı gösterdiği reaksiyonu beklerdim. Olmadı. Onlar sessiz kalınca ‘bir’i yapanlar ‘bin’i yapmaktan kaçınmadı. Yolsuzlukların üstüne gitmek yerine yolsuzlukları soruşturanların üstüne gittiler." dedi.

Gülen, 17 Aralık sürecinde beklediği gibi tavır almayan siyasilerin yapması gerkenler konusunda, İslam tariinden örnekler verdi.
"Mesela Hz. Ömer, Iyaz ibn-ü Ganem’i azletmiştir. Valiyi, bölge valisini, Afrika valisini azletmiştir, Amr ibnü’l-As’ı azletmiştir."

Bu ifadeler akıllara "Gülen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü mü eleştiriyor?" sorusunu getirdi. Zira hem ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem de MHP Lideri Devlet Bahçeli seçim meydanlarında yolsuzluk operasyonunu dilinden düşürmedi.

Bu koşulda Başbakan Erdoğan'a yeterince sesini çıkarmayan isim olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öne çıkıyor.

Fethullah Gülen beddua konusuna da açıklık getirdi, cemaatin karşısında yer alanları "akıbetinizden endişe edin" diyerek tehdit etti.

Fethullah Gülen, "Eğer biz çeteysek örgütsek Allah bizim belamızı versin, eğer "paralel" devletsek bizim belamızı versin, değilse bunları bu masum cemaate isnad edenlerin belasını versin! Bu duaya “amin” diyecek vicdanî rahatlığı olmayanlar akıbetinden endişe etmeli." dedi.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/fethullah-gulenden-kriptolu-mesaj-h24348.html



 

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.