TSK’nın şifrelerini 2006’da kırdılar




Özkök döneminde bilgisayar sistemi F tipi emniyetçilere emanet edilmiş
Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Genelkurmay Başkanlığının bilgisayar sistemindeki şifrelerin kilitlendiği, sorunun çözümü için Cemaat yapılanması olan F tipi örgütün kontrolü altında olan emniyetten yardım istendiği belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı bilgisayar sitemlerindeki sorunun emniyette F tipi örgütün tam kontrolünde olan birimlerden gelen “uzmanlar” tarafından çözüldüğü öğrenildi.
Sorun bir türlü giderilemeyince...
Türk Silahlı Kuvvetlerine ait gizli bilgi ve belgelerin karargahtan nasıl sızdığı ortaya çıktı. Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, 2006 yılında Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Genelkurmay Başkanlığı bilgisayar sistemi birdenbire bozuldu. Şifreler kilitlendi ve bir türlü açılamadı. Genelkurmay Başkanlığı görevlileri yaşanan sıkıntıyı gideremeyince Emniyet’ten yardım istendi. Uzun süre çok gizli olan bilgisayar sistemi üzerinde çalışıldı ve sorun giderildi. Bu olay daha sonra Genelkurmay’da tartışma konusu oldu. Genelkurmay’dan bilgi ve evrak sızıntısının artması sonrası konu yeniden tartışılmaya başlandı.
Bilgisayar sisteminde şifrelerin niye kilitlendiği, sistemin niye kullanılamaz hale geldiği bir türlü anlaşılamadı. Yaşanan sorun ve sorunun çözümünde neden Emniyetçilerin çağrıldığı, talimatın kim tarafından verildiği aydınlanmadı.
1.Ordu’da skandal
Bu arada bir skandal da 2007 yılında 1. Ordu’da yaşandı. 1. Ordu’da sık sık bazı subaylarla ilgili ihbarlar yapıldı. Bazı subayların yakınlarının PKK ile ilişkili olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Kurum içinde de bu tür e-postalar atılmaya başladı. Bunun üzerine 1. Ordu İstihbarat Başkanı Kurmay Albay, Emniyet’ten çağırdığı görevliden ihbarların kaynağını bulmasını istedi. Gelen görevli nasıl gerçekleştiği belli olmayan bir şekilde İstihbarat Başkanı’nın bilgisayarını akşam saatlerinde ordu karargahından dışarıya çıkardı. Son derece gizli bilgiler içeren bilgisayar bir gece bu polisin yanında kaldı. Konu daha sonra soruşturuldu ve art niyet olmadığı gerekçesiyle kapatıldı.
Uzmanlar: Bütün sırlara ulaşabilirler
TSK’da yaşananları Aydınlık’a değerlendiren bir bilişim uzmanı yaşananları “skandal” olarak niteledi. Bir bilgisayar üzerinden Genelkurmay’ın bütün gizli sırlarının ele geçirilebileceğini ve sürekli izlenebileceğini kaydeden uzman şunları söyledi: “Anlattıklarınız TSK’nın nasıl BBG evi haline geldiğini, bavul bavul belgelerin nasıl ortalığa saçıldığını gösteriyor. Yaşananların organize bir iş olduğu ortada. Bilgisayarlarda şifrelerin kilitlenmesi ve emniyetten yardım istenmesi birbiriyle bağlantılı olaylar gibi. Böyle bir olayda, sistemi tamir eden kişi her türlü şeyi yapabilir. Sisteme yerleştirilecek bir program veya bir parça ile bütün TSK her anlamda izlenebilir. Bütün evraklara ulaşılabilir. 1.Ordu’daki bilgisayar için de Elazığ’daki olay için de aynı şey geçerlidir. Bir bağlantıdan her şeye ulaşmak mümkündür. Türkiye’nin en önemli kurumunda böyle bir zafiyet olması kabul edilemez.”

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.