ABD menşeili savaş planı


Suriye ile ilgili devletin üst kademelerinin yaptığı toplantının ses kaydında önemli bir ayrıntı dikkat çekti. Suriye'de de, Irak'ı bölünmeye götüren uçuşa yasak bölgenin planlandığı ortaya çıktı. Planın başrolünde ise yine Amerika var.

Türk askerini kardeş Suriye'nin üzerine sürmenin tertiplendiği toplantının ses kaydı Türkiye gündemini derinden sarstı. Kayıttaki bazı ayrıntılar, tertibin planlayıcılarını da gözler önüne serdi.

Kayıtta yer alan konuşmalardan, Amerika'nın yine başrölde olduğu anlaşıldı. Hedef, Suriye'de, Irak'ı bölünmeye götüren süreci başlatan Uçuşa Yasak Bölge inşa etmek.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğu öne sürülen kişi, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sözlerini aktarıyor. İddiaya göre, "Kerry, savaş kararı verdiniz mi?" diye soruyor.

Ancak Amerika'nın dahli bununla sınırlı değil. Uçuşa yasak bölge planlarını bizzat Amerika yapıyor ve teslim ediyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu olduğu öne sürülen kişi, Genelkurmay'daki kriz koordinasyon toplantısında, Amerikalıların uçuşa yasak bölge planlarını dağıttığını söylüyor.

Ancak, planları uygulama konusunda sıkıntı var. Sıkıntı özellikle TSK'nın içinden geliyor. Bunu da Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler olduğu öne sürülen kişi belirtiyor.

Bir diğer sıkıntı ise mehmetçiğin Suriye'ye girmesi durumunda güney illerinde yaşanabilecek terör saldırıları. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen ses, bu konuda teminat veremiyor, sınırların kontrol altında olmadığını vurguluyor.




http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/abd-menseili-savas-plani-h24966.html

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.