Cumhuriyet'in C'si düştü


Aydınlık Gazetesi'nin, Cumhuriyet Gazetesi'nin yönetimine Gülen cemaatinin adım adım girdiğini gösteren haberi büyük yankı uyandırdı. Haberde Cumhuriyet yönetiminden Atatürkçülerin tasfiye edildiği vurgulandı. Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya ise cemaat iddialarına Aydınlık gazetesine psikolojik savaş yöntemleriyle saldırarak yanıt verdi.


CHP cemaat ortaklığı gündemdeyken Aydınlık gazetesi sarsıcı bir habere imza attı. Aydınlık önceki gün Cumhuriyet gazetesi yönetimine Gülen cemaatiyle uyumlu isimlerin getirildiğini yazdı. Ayrıca Cumhuriyet'ten Atatürkçü isimlerin tasfiye edildiğini not etti.

Gazete yönetimim belirlendiği son toplantıda Cumhuriyet'in Atatürkçü damamrlarından olan Alev Coşkun, Şevket Tokuş tasfiye edildi.

Yine Ergenekon davasına müdahil olarak katılan Avukat Mustafa Kemal Güngör yeni yönetimde yer aldı.

Cumhuriyet gazetesi avukatlarının Ergenekon daavasındaki davranışlarıda manidar. Avukatlar gazetenin bombalanmasında rol alan Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım’a çarpraz sorguda tek bir soru bile sormadı.

Gazete Cemaat ve ikinci Cumhuriyet görüşüne yol açan gelişmelere yanıt vermedi. Olgular açık seçik ortadayken Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya psikolojik savaş yöntemlerine sarıldı. Aydınlık gazetesine ağır sözlerle saldırıdı.

"Demek ki sizin demokrasiye inancınız yok! Tepeden inmecisiniz! Darbeci! Öyle cemaatçi, ikinci cumhuriyetçi yaftalamalarını bırakın... Adama anımsatırlar: "Ey arkadaş, senin bir zamanlar Bekaa Vadisi’nde işin neydi? Sen oraya kimin adına gittin, anlat bakalım?""

Çetinkaya Salı gününden itibaren Aydınlık gazetesine yönelik yazılar kaleme alacağını duyurdu. Aydınlık gazetesi de Cumhuriyet gazetesini Cemaat'le kurulan ittifakları açıklamaya çağırdı.

 http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/cumhuriyetin-csi-dustu-h23559.html


 

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.