AB'den AKP'ye eleştiri


ABD'nin Türkiye'deki yolsuzluk operasyonu sürecindeki gelişmeleri "skandal" olarak nitelendirdiği İnsan Hakları Raporu'nun ardından, Avrupa Parlamentosu da bir rapor hazırladı. Raporda, yolsuzluk skandalının ardından AKP hükümetinin yargıya yönelik hamleleri eleştirildi. Muhalefetten ise açılım sürecine destek istendi.

 
Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu'nda Hollandalı raportör Ria Oomen-Ruijten'in hazırladığı Türkiye raporu kabul edildi. Raporda hükümet kanadı yargı bağımsızlığı, muhalefet ise açılım sürecine destek verme konusuda eleştirildi.

Raporda, Türkiye'deki yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığına vurgu yapıldı. Yolsuzluk iddialarıyla ilgili atılan adımların ve HYSK Kanunu'nun eleştirildiği raporda, gelişmelerden derin endişe duyulduğu belirtildi.

Sayıştay'ın çalışmalarının güvence altına alınması gerektiği belirtilen raporda hükümete "demokratik ilkelere saygı gösterilmeli ve yeni müdahalelerden kaçınılmalı" uyarıları yapıldı.

Raporda, muhalefetin açılım sürecine güçlü destek vermesi gerektiği belirtildi.

Türkiye raporunun gelecek hafta Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/abden-akpye-elestiri-h23578.html

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.