AKP mahkeme kararını dinlemiyor, inşaat sürüyor!

Yeni Başbakanlık Binası için tarihi SİT statüsünün değiştirilmesi kararını iptal eden Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin kararına rağmen Söğütözü'ndeki inşaat bugün de tüm hızıyla devam etti.



Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan ve Ender Baykuş'un haberine göre, Ankara Söğütözü'ndeki Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapılan yeni Başbakanlık binası için, Ankara 11. İdare Mahkemesi’nin verdiği, bölgenin SİT statüsünün değiştirilmesini iptal eden karara rağmen inşaat bugün de devam ediyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Başbakanlık binası tartışmaları ile ilgili olarak, "Yaptığımız hukuksuz bir şey yok, güçleri yetiyorsa yıksınlar" dedi.
Taraflara önceki gün tebliğ edilen kararın ardından çalışmaların durması gerektiğini söyleyen Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemesini istedi.
Kararın temyiz edilmesini beklediklerini kaydeden Bozoğlu, “Temyize kadar inşaatın mühürlenmesi ve durdurulması gerekir. Çünkü mahkemenin kararıyla alan tarihi SİT statüsünü yeniden kazandı. Tarihi SİT alanında kesinlikle inşaat yapılamaz. Bu karar ışığında inşaatın mühürlenmesi ve alanın tekrar eski haline döndürülmesi gerekir. Bu nedenle Ankara Valiliği’ni inşaatı mühürlemeye davet ediyoruz. Eğer bu karar uygulanmazsa yetkililer hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
TMMM: 'Başbakanlık binası yıkılmalı'
Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi (TMMM), Atatürk Orman Çiftliği'nin sit derecesinin düşürülmesine ilişkin mahkemenin verdiği iptal kararıyla söz konusu alanda yapılan Başbakanlık binasının yıkılması gerektiğini belirtti. TMMM açıklamasında Ankara'nın ciğeri olan AOÇ'un Erdoğan'ın egosunun kurbanı olduğunu kaydettiği açıklamasında AOÇ katliamının her istediği yere inşaat yapılabileceğini düşünen Erdoğan'ın kendisini padişah sanmasının bir sonucu olduğunu belirtti. Skandal niteliğindeki bu hukuksuzluk derhal durdurulmalı ifadelerinin kullanıldığı açıklamada kesilen ağaçların hesabı verilmeli verilen zararda payı olan herkes yargılanmalı denildi. Şubat 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tabiat Varlıkları Bölge Komisyonu'nun AOÇ arazisine Başbakanlık binası yapılması için sit derecesinin düşürülmesine ilişkin karara Ankara Mimarlar, Şehir Plancıları, Çevre Mühendsileri ve Ziraat Mühendisleri Odaları dava açmış, Ankara 11. İdare Mahkemesi söz konusu sit derecesinin düşürülmesi kararı iptal etmişti.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/akp-mahkeme-kararini-dinlemiyor-insaat-suruyor-haberi-88886

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.