Arınç: Cenaze töreninde yaşanacakları ortaya çıkaracağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili konuştu. Arınç'ın “cenaze töreninde yaşanacakları ortaya çıkaracağız” sözleri dikkat çekti.
(soL-Haber Merkezi)


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eskişehir'de Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili konuştu. Eskişehir Tren Garı VİP Salonu'nda Vali Güngör Azim Tuna ve AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca'yla birlikte bir basın toplantısı yapan Arınç, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili “Hayatının baharında, henüz delikanlılık çağında ve Anadolu tabiriyle 'bıyıkları bile terlememişken', bir fidanın düşüp ölüvermesi gerçekten üzüntü verici. Ona Allah'tan rahmet dilerken annesi, babası, kardeşleri onlara da sabır diliyorum. Gerçekten üzüntümüz çok büyüktür” dedi.
Gülsüm Ana'nın feryadını "duymadı"
Yanına Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi sonrasında “arkadaşları yapmıştır” açıklamasıyla infial yaratan Vali Tuna'yı alan Arınç, taziye açıklaması yaptı. Ancak Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'ın dünkü “Benim kuzumu Allah değil, Tayyip Erdoğan aldı” feryadını duymazlıktan geldi.
Bugünkü cenaze töreniyle ilgili konuşarak, aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmeyen Arınç, şöyle devam etti:
“Geçmişte de , günümüzde bu ölümlere yol açacak hadiseleri tertipleyenler, provokasyonları büyütmek isteyenler, halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışanlar, güvenlik güçleriyle, göstericiler arasında nahoş olayların büyümesini isteyenler adeta kolları sıvadılar. Dolayısıyla bugünkü cenaze törenini ve bundan sonra Türkiye’de yaşanabilecek olayların kışkırtıcılarını bulup ortaya çıkarmalıyız. Bunlara hiçbir zaman pirim vermemeliyiz. Bu acıdan istifade ederek Türkiye’yi daha büyük acılara sokmak isteyenleri teşhis etmeli ve onlara fırsat vermemeliyiz.”
Berkin'in cenazesi için yüzbinler henüz toplanmaktayken “Bugünkü cenaze törenini ve bundan sonra olacakları ortaya çıkarmalıyız” sözleri dikkat çekti.
Erdoğan da üzülüyormuş
Gezi Parkı eylemleri sırasında 8 kişinin ölümüne neden olan polise talimatı kendisini verdiğini söyleyen Erdoğan'ın da yaşanan ölümlere üzüldüğünü savunan Arınç, “Yaşanan olaylar bugün belki 7 civarında hatırlayabildiğim kadarıyla vefat olayını önümüze getirdi. Küçük bir kıvılcımın ne kadar büyüyüp yangın haline geleceğini ve istenmeyen olaylara yol açabileceğini, devlet adamları görmeli, güvenlik güçleri görmeli, ama halkımız da görmeli” dedi.
AKP hükümetinin “duyarlı olması” gerektiğini sözlerine ekleyen Arınç, hükümetin görevinin başında olduğunu söyledi. Berkin Elvan'ın anne ve babasının polise talimatı kendisinin verdiğini açıkça miting meydanlarında söyleyen Erdoğan'a tepkilerini duymazdan gelen Arınç, “Sami Elvan’ın söyledikleri kulağımızdan hiç gitmemeli o büyük acısını 'Ülkemizde bu tür olaylar bir daha yaşanmasın' diyerek hepimize ders veriyor” diye devam etti.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/arinc-cenaze-toreninde-yasanacaklari-ortaya-cikaracagiz-haberi-89251

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.