Arınç’a makas

Anadolu Ajansı yolsuzluklarla ilgili sözleri sansürledi.




Katıldığı televizyon programında Başbakan Tayyip Erdoğan’a ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarına ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis Başkanlığı’nın ardından satın aldığı evin öyküsünü anlatırken “İnşaat halindeyken bir eve girdik. Elimdekiler evin yarısını bile ödemeye yetmedi, ayda 7 bin lira ödemek suretiyle kredi çektim. Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz derler. Yine bir laf daha var, ‘Fakirler zenginlerden şu kadar yıl önce cennete gidecek’ derler. Yani zenginin işi zor. Hele helalinden değilse çok zor” dedi. Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’ın uçağıyla umreye gitmesi konusunda önce “Bir şey diyemeyeceğim” diyen, ardından da “Mahcubiyetle cevap veremedim” ifadelerini kullanan Arınç, bir ayette “Müminler mallarıyla ve evlatlarıyla imtihan olunurlar” denildiğini belirterek “Bu kolay bir imtihan değildir. Allah bizi çocuklarımızla, malımız ve servetimizle imtihan etmesin” dedi. Ancak tüm bu ifadeler, Arınç’ın konuşmasını noktası, virgülüne kadar haberleştiren Anadolu Ajansı’nın 5 gazete sayfası boyutundaki haberlerinde yer bulamadı.
‘Mahcubiyetle cevap veremedim’
Arınç, önceki gece CNN Türk’te yayımlanan Ankara Günlüğü programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Programda Arınç’a Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’ın uçağıyla umreye gitmesini nasıl değerlendirdiği de soruldu. Bu soru üzerine önce “Bir şey diyemeyeceğim” diyen Arınç, daha sonra “Yani o kişi o işadamıyla gitmeseydi bunlar gazetelerde çıkmazdı”diye ekledi ve şunları söyledi: “Yani diyelim sayın bakan başka bir işadamının uçağıyla umreye gitmiş olsaydı bundan hiçbirimizin haberi olmazdı. Ve bunun etik olup olmadığını tartışmazdık. Ama hakkında bir iddia var ve birtakım alışverişler olduğu söyleniyorsa, en azından kolundaki saatle veya oğlunun para ilişkisiyle, onun uçağıyla ayrıca günübirlik umreye gidip gitmemesini siz tabii olarak sorarsınız, ben de malesef mahcubiyetle buna cevap veremedim.”
7 parça haber geçtiler
Ancak Arınç’ın, ağzından çıktığı anda gerek sosyal medyada, gerekse internet medyasında geniş yankı bulan bu görüşleri, kendisine bağlı olan Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberlerde yer bulmadı. Ajans, programla ilgili bir rekora imza atarak, abonelerine tam 7 parça haber geçti. Yaklaşık bir ifadeyle geçilen bu haberlerin toplam uzunluğu bir gazetenin 5 tam sayfasını (47 bin karakter) dolduracak uzunluktaydı. Ancak buna rağmen Arınç’ın çarpıcı ifadelerinin haberlerde yer bulmaması “Ajans, Arınç’ı sansürleri” yorumlarına neden oldu.
Arınç’a programda yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Sarraf ile bakan çocuklarının tahliye edilmesini nasıl değerlendirdiği de soruldu. Arınç, bu konuda da “Ama dışarıdan baktığım zaman çıplak gözle, haklarında bu kadar çok şey konuşulan birtakım görüntülerle de herkeste bir algı meydana getirilmiş bir olay hakkında da böyle bir tahliye kararı herkesi sevindirmiş midir, herkesi memnun etmiş midir derseniz, ben ‘hayır’ deme noktasındayım” ifadelerini kullandı.

 http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/46897/Arinc_a_makas.html

 

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.