İşte Ordu’ya ve komutanlara kurulan kumpasın açık belgesi

Aydınlık, Kayseri’de 2009 yılında tespit edilen F Tipi hücrenin ürettiği sahte belgelere ulaştı. Kumpası soruşturan komutanlar, tertiplerle tutuklanırken, tertipçi astsubaylar hâlâ görevde
Aydınlık, Kayseri’de 2009 yılında yürütülen F tipi örgüt soruşturmasında, örgüt mensuplarının, Askeri Bilişim Sistemleri’ne girilen sahte belgelere ulaştı. 


Örgüt, tertip için bir emrin yerine sahtesini koyarken, hiç ortada olmayan başka bir emir yazısı da hazırlamış.
Türkiye Başbakan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “Milli Ordu’ya kumpas” itirafının ardından başlayan süreçte F tipi örgütün, faaliyetlerini tartışırken, Aydınlık, bu kumpasın somut iki belgesine ulaştı. F tipi örgüt hücresinin tespitiyle başlatılan soruşturma, hücre elemanlarından astsubay Ali Balta’nın ifadeleriyle derinleştirilmişti.
Gerçek talimatı değiştirdiler
Balta ifadesinde, cemaat abilerinden birinin getirdiği flaş bellekteki iki sahte emirin, Askeri Bilişim Sistemleri’ne girilmesini istediğini, kendisinin de bu işlemi gerçekleştirdiğini itiraf etmişti. Sisteme girilen iki sahte talimatın birinde, askerin esnafı fişlediği intibası yaratılırken, öteki sahte talimatta da Ergenekon tertibinde tutuklanan Albay Cengiz Köylü’ye yardım edilmesi talimatı yer alıyor.
Aydınlık’ın ulaştığı somut iki üretim belgesinin biri, gerçeğinin değiştirilmesiyle üretildi. Buna göre; bütün askeri birliklerde örneği görülen, Erbaş ve Erlerin çarşı izinlerinde gitmelerinin yasaklandığı yerlerle ilgili talimat yer alıyor. F tipi örgüt dönemin Hava İkmal Bakım ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Rıdvan Ulugüler’in imzasıyla yayımlanan 31 Aralık 2008 tarihli 5 maddelik talimattan, bazı unsurları çıkararak, sahte belgeyi üretti. Örgütün gerçek talimattan 4’ün maddede yer alan “Bu kapsamda, İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordine neticesinde; garnizon bölgesinde askeri personelin girmesinin sakıncalı olduğu yerler ilgi (c) emirle yayımlanmış olup son değişiklik ve güncellemeler yapılarak EK’te sunulmuştur” maddesini tamamen çıkardı. Ayrıca talimatın eklerinde yer alan “C. İNTERNET KAFELER” başlıklı bölüm, “Temiz internet” logosuyla beraber tamamen çıkarıldı.
Çetenin, İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili bölümü çıkararak, bu kararı askerin tek başına aldığı ve askerin esnafı fişlediği görüntüsü taşıdığı daha sonra cemaat yayın organlarındaki haberlerle ortaya çıktı. F tipi örgüte yakınlığıyla bilinen yayın organlarından Bugün gazetesi, 16 Mart 2009 tarihinde “İşte mahalle baskısı” manşetiyle, Tümgeneral Ulugüler’in Kayseri esnafını fişlediğini ileri sürdü. Yine Zaman gazetesi de, aynı gün internet sitesinden “Havacı Paşa Kayseri’yi fişlemiş” başlığıyla tertip haberine devam etti. Haberde, “Tümgeneral Ulugüler, yayınladığı talimatnameyle, er ve erbaşların kentteki 9 mahalle ile onlarca lokanta, kafe ve otele girişini yasakladı” ifadeleri kullanıldı. Yazıda “Kayseri esnafının bölücü uygulamadan rahatsızlık duyduğu” kışkırtma ifadesinin yer alması da dikkat çekti.
İkinci sahte emir
F tipi çete, gerçek emri değiştirmenin yanısıra, hiç verilmeyen bir talimatın belgesini de üretti. Yine Rıdvan Ulugüler imzasıyla hazırlanan üretim belgede, Ergenekon tertibinde tutuklanan Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü’ye yardım edilmesi talimatı yer aldı.
Bu sahte talimatta, “Emrin tüm personele sözlü olarak tebliğ edilmesini (yazılı olarak tebliğ edilmeyecek) ilan/yayın veya bilgi panolarına asılmamasını, evrağın gizlilik derecesine uygun olarak muhafazasını ve yardım kampanyası bitiminde emrin imhasını rica ederim” ifadelerinin yazılması dikkat çekti.
TSK’ya kumpasta kırılma noktası
Kendisi de bir tertiple Ergenekon davasında tutuklanan Türkiye Cumhuriyeti’nin 26’ncı Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un, Dağlıca saldırısı ile birlikte iki kırılma noktasından biri dediği Kayseri’deki F tipi hücrenin ürettiği bu iki sahte talimatla ilgili soruşturma bir süre sonra kapatılmış, çete içindeki astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Ahmet Zeki Üçok ve Cemal Temizöz gibi komutanların çeşitli tertiplerle tutuklanmalarına neden olan Kayseri’deki F Tipi hücre elemanı olan bu üç astsubayın TSK’ya döndükleri de ortaya çıktı. Askeri kaynaklar da bu çete elemanlarının mahkeme kararıyla TSK’ye göreve iade edildiğini doğrularken, “Doğrudan soruşturma açılmaz. Ancak bu kumpasta rol aldıkları somut belgelerle ortaya konur ve yeniden suç duyurusu yapılırsa, bu astsubaylar hakkında yeni bir soruşturma başlatılabilir” ifadelerini kullandı.
Komutanlar tertip kurbanı oldu
Kayseri’de o dönem görev yapan komutanlar, daha sonra tertiplerle tutuklandı. Özellikle soruşturmayı yürüten Ahmet Zeki Üçok ve Cemal Temizöz, tertipçiler tarafından lince tabi tutulurken, o dönem Kayseri’de görev yapan komutanların Balyoz davasında aldıkları cezalar şöyle:
- Rıdvan Ulugüler: 16 yıl
- Ali Aydın: 18 yıl
- Ahmet Zeki Üçok: 16 yıl
- Cemal Temizöz: 18 yıl
- Ahmet Erdem: 16 yıl
- Bülent Günçal: 16 yıl
belgekumpas

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/35145-iste-orduya-ve-komutanlara-kurulan-kumpasin-acik-belgesi.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.