TSK: PKK tuzak kurdu

Genelkurmay, Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde önceki gün Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay’ın şehit olduğu mayın patlamasıyla ilgili açıklama yaptı. 


TSK, mayının PKK tarafından uzaktan komutalı sistemle patlatıldığının tespit edildiğini, patlamadan hemen sonra da PKK’nın havan toplarıyla ateş açtığını söyledi.
Çatışma çıktı
PKK’nın havan topu ateşine karşılık verildiğini kaydeden TSK’nın yazılı açıklaması şöyle: “Faaliyet esnasında, saat 06.45 sularında, hududun Irak tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarınca, unsurlarımızın bulunduğu bölgeye bir adet havan atışı yapılmıştır. Bunun üzerine Beyaz Tepe Üs Bölgesinden, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu bölgeye havan ile atış yapılmıştır. Ayrıca; Düğün Dağı Üs Bölgesine Türkiye-Irak hudut hattı üzerinde 7 Mart 2014 günü saat 09.47 sularında, Üs Bölgesinin yaklaşık 1000 metre güneydoğusundan, bölücü terör örgütü mensuplarınca, Kannas keskin nişancı silahı ile ateş edilmiş, birliklerimiz tarafından ateşle karşılık verilmiştir.”
‘Uzaktan komutalı patlatıldı’
TSK’nın yaptığı açıklamada şehit olan askerinin PKK tarafından patlatılan mayın sonucu olduğu söylenerek “Diğer taraftan, 6 Mart 2014 günü Beyaz Tepe Üs Bölgesinin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu; Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa SOMAY’ın yola tuzaklanan iki adet EYP’nin bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğu tespit edilmiştir” denildi.
Şehit Somay uğurlandı
Memleketi Hatay’a ulaşan şehit 2 çocuk babası şehit Musa Somay’ın cenazesi önce Yeşiltepe köyündeki baba ocağına getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze ardından köy mezarlığına götürüldü. Köydeki törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, AKP Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, askeri ve mülki erkân, şehidin ailesi ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenazede şehidin babası Ramazan ve annesi Meryem Somay güçlükle ayakta durabildi. Cenazeye kucağındaki 2 aylık oğlu Mehmet Ömür ile katılan Songül Somay, eşini son yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurladı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.