Kırım Rusya'ya bağlandı mı

Türk medyasında bugün flaş bir haber yer aldı. Habere göre Kırım Rusya'ya bağlanmıştı. Birçok gazetenin RIA ajansını kaynak verdiği haberde, Kırım Parlamentosu'ndaki karar oy birliğiyle alınmıştı. Kırım'da Başbakan Yardımcısı Rüstem Temirgaliyev daha önce yaptığı açıklamada, bölgenin kaderini belirleyecek referandumun 30 Mart'tan 16 Mart'a alındığını açıklamıştı.Temirgaliyev, referandumda halka, Kırım'ın Ukrayna'nın parçası olarak mı kalmasını, yoksa Rusya Federasyonu'na mı bağlanmak istediklerinin sorulacağını söylemişti.

 

Peki Kırım Rusya'ya bağlandı mı? Bu sorunun cevabını şöyle verelim:
Rusya'nın Sesi Radyosu haberine göre, Kırım Rusya'ya bağlanmadı. Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin statüsünü belirlemek amacıyla yapılacak olan referandum 30 Mart'tan 16 Mart'a çekildi. Kırım Başbakan Yardımcısı Temirgaliyev, referandumda halkın "1992 Kırım Anayasası'nın yeniden dönüş" ve "Rusya'nın bir parçası olmak istiyor musunuz?" sorularına yanıt vereceğini açıkladı.
Kırım Başbakan Yardımcısı Rüstem Temirgaliyev, yaptığı açıklamada, referandum tarihini iki hafta öne alarak referandumun 16 Mart'ta yapılmasına karar verdiklerini belirtti.
Temirgaliyev, referandumda iki sorulacağını ve bunların "1992 Kırım Anayasası'nın yeniden yürürlüğe girmesini onaylıyor musunuz?" ve "Rusya Federasyonu'nun yeniden bir parçası olmak istiyor musunuz?" olacağını belirtti.
1992 Kırım Anayasası'na geri dönülmesi, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna'ya bağlı olarak kalması ve ayrıca Kırım'da cumhurbaşkanlığı sisteminin tesisini öngörüyor.
Odatv.com


http://www.odatv.com/n.php?n=kirim-rusyaya-baglandi-0603141200 

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.