Zengin Suudlar, Suriyeli kadın mültecileri istismar ediyor!

Indepent'te bugün yayınlanan bir yazıda, vekalet savaşının 3. yılını doldurduğu Suriye'den kaçan mülteci genç kadınların zengin Suudlar'ın hedefi oluşunun hikayesi anlatıldı.
 


Gazetede, Ürdün'deki mülteci kadınların da cinsel istismara maruz kaldığı belirtildi.
Yayınlanan yazıya göre, Suriyeli aileler, çocuk yaştaki kızlarını birkaç bin dolara zengin Araplar'la evlendiriyor. Yazıda, yoksulluğun bu durumu tetiklediği ifade edilirken, evliliklerin yasal olmayan şekillerde yapıldığı anlatılıyor. Kısa süren bu evlilikler, erkeklerin ortadan kaybolmasıyla sonuçlanıyor.
Gazetede anlatılan bir olayda, 17 yaşındaki Navar ile 16 yaşındaki kız kardeşi Souza, kendilerinden yaşça çok büyük iki Suudi Arabistan vatandaşı adamla evlendiriliyorlar. 20 gün sonra ise adamlar ortadan kayboluyor.
Genç kızların ailesi, Ürdün'de çok zor durumda olduklarını, borçlarını ödeyebilmek ve kızlarının yaşamlarını Suriye'de olduğu zamanlardaki gibi refah içinde sürdürebilmesini sağlamak için bu evlilik teklifini kabul ettiklerini, durumun böyle olacağını bilmediklerini söylüyor.
Uluslararası Göç Örgütü'nden Amira Muhammed, bu tip hikayelerin çok sık yaşandığını, cinsel istismara yasal bir çerçeve kazandırabilmek için Ürdün ve Suudi Arabistan'da 24 saat süren evliliklerin yapıldığını belirtiyor.
Mültecilerin çok zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Muhammed, genç kadınların yaşamak için çoğu durumda bedenlerini satmak dışında bir çıkış bulamadıklarını ekliyor.

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/zengin-suudlar-suriyeli-kadin-multecileri-istismar-ediyor-haberi-89082

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.