El Nusra döndü, çatışmalar başladı

Daha önce Filistinli gruplarla anlaşarak Yermuk mülteci kampından ayrılan Nusra militanlarının kampı yeniden işgal ettiği bildirildi. Bunun üzerine FHKC-GK ile Nusra arasında çatışmalar başladı.


YDH'nin El Alem'den aktardığına göre, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık yetkililerinden Husam Arafat, Nusra militanlarının Yermuk kampına geri döndüğünü doğruladı.
Husam Arafat, daha önce yapılan anlaşma gereği kampı terk eden Nusra militanlarının başta Riyahe meydanı olmak üzere daha önce işgal ettikleri yerleri tekrar ele geçirdiklerini söyledi.
Bu gelişme üzerine Yermuk kampına insani yardım malzemelerinin gönderilmesinin durdurulduğunu belirten Arafat, Filistinli grupların sorunun çözümü için geniş çaplı istişarelerde bulunduğunu söyledi ve militanların anlaşmayı çiğneyerek geri dönmesi üzerine Yermuk Kampı’ndaki durumun yeniden sıfır noktasına ulaşabileceğini ifade etti.
Nusra Cephesi adlı el-Kaide bağlantılı grup da Yermuk kampına geri döndüğünü belirterek sorunun çözümü için getirilen önerileri reddettiğini açıkladı.
Aralarında Nusra militanlarının da bulunduğu silahlı gruplar daha önce Filistinli gruplarla yaptıkları anlaşma çerçevesinde Yermuk’un batı bölümlerinden çekilmişti.

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/el-nusra-dondu-catismalar-basladi-haberi-88760

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.