Katil serbest baba Sarısülük akıl hastanesine

Mahkeme, oğlu Ethem Sarısülük'ün ölümünden sonra diş polikliniğinin önüne "Maddi tıp şeytandır." yazan baba Sarısülük hakkında 12 yıla kadar hapis cezası isteminin ardından şimdi de Sarısülük'ün 'yüksek güvenlikli akıl hastanesine yatırılması'na karar verdi.

 
Ankara ’daki Gezi Parkı gösterilerinde polisçe vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün babası Muzaffer Sarısülük, oğlunun ölümünden sonra Çorum’un Sungurlu ilçesinde tepki için bir trafonun altında ateş yakıp diş polikliniğinin kapısına “Maddi Tıp şeytandır” diye yazınca hakkında ‘kamu malına zarar vermek’ iddiasıyla ve 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle iki dava açıldı.
Öldüren polise sadece 5 yıl
Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Şizofreni hastası olan ve 23 yıldır doğada tek başına yaşayan baba Sarısülük’ün ‘yüksek güvenlikli bir akıl hastanesine yatırılmasına’ karar verildi. Avukat Kazım Bayraktar, baba Sarısülük’ün ilçede hiç kimseye zarar vermediğini, zaten toplumdan uzak yaşadığını, akıl hastanesine yatırılması halinde kendisine daha çok zarar verilmiş olacağını söylüyor. Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru hakkında ise yalnızca 5 yıla kadar hapis istenmişti.
Ankara’da Gezi Parkı gösterilerine katılan 27 yaşındaki Ethem Sarısülük, 1 Haziran’da polis Ahmet Şahbaz’ın açtığı ateş sonucu kafasından vurularak ağır yaralandı 14 gün sonra hayatını kaybetti. Polis Şahbaz’ın ‘meşru savunma sınırının kasıt olmadan aşılması’ suçundan 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Tutuksuz yargılanan Şahbaz, daha sonra Şanlıurfa’ya atandı.

 http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/katil-serbest-baba-sarisuluk-akil-hastanesine-haberi-88759

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.