O gazete yine Erdoğan'ı kızdıracak

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye ekonomisini değerlendirdiği yazısında, AKP'nin üç kusuru”na dikkat çekit.

LONDRA- Financial Times tarafından yayımlanan “Yükselen piyasaların sorularını görmek istiyorsanız Türkiye’ye bakınız” başlıklı makalede “Bugün Türkiye, Brezilya, Tayland ve Çin ile birlikte tehlikeli bölgededir” deniliyor.

Financial Times gazetesince yayımlanan bir makalede, “Çok olmadı Türkiye, yükselen piyasaların yeniden dirilmesinin sembolü ta kendisi idi. Bugün ise, bu piyasaların en kritik üç kusurunu içeriyor: artan borçluluk, büyük cari işlemler açıkları ve eskimiş siyasi rejimler” ifadeleri kullanılıyor.

Morgan Stanley Investment Management’ın yükselen piyasalar bölümünün başında bulunan Ruchir Sharma imzasını taşıyan makalede, Türkiye ve yükselen piyasalarda ortalama büyüme oranının yüzde 4 düzeyine gerilediği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve mevkidaşlarının ekonomik büyümeyi güçlendirmek için borç ve kısa vadeli sermaye girişlerine dayandığı, halbuki bu canlandırma girişimlerinin “büyük risk” taşıdığına belirtiliyor.

İkinci dünya savaşından bu yana agresif biçimde kredileri, GSYH’ya oranının beş yıl yılda yüzde 5 veya daha fazla artıran ülkelerin sık sık başlarının derde girdiğine dikkat çekilirken de “Bugün Türkiye, Brezilya, Tayland ve Çin ile birlikte tehlikeli bölgededir” görüşü dile getiriliyor.

“LİDERLERİN ÇOĞU GÖREVİ BIRAKMAYA İSTEKSİZ”
Ruchir Sharma, zorda olan yükselen piyasalardaki liderlik faktörüne de vurgu yaptığı makalesinde “Son 10 yılda büyümeyi öncülük eden liderlerin çoğu, görevi bırakmaya isteksiz. En büyük yükselen ülkelerde hükümetin ortalama görev süresi, 2003’den beri katlanarak dört yıldan sekiz yıla çıktı” diye yazıyor. (Anka)

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.