Okul müdürü 'Berkin'lerin boğazını sıktı

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) İstanbul Bakırköy ve Üsküdar’da düzenlediği Berkin Elvan eylemlerinde liselileri birleştirdi. Bu eylemlerden rahatsız olan Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi müdürü ise öğrencilerin boğazını sıktı.



TLB’nin önderlik ettiği Berkin Elvan eylemlerinden birisi Üsküdar Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Yaklaşık 80 öğrencinin okul bahçesinde yaptığı oturma eyleminin ardırdan okul müdürü öğrencilere saldırdı ve bazı öğrencilerin boğazını sıktı. Eylem yapan öğrencilerden biri yaşadıklarını Aydınlık’a şöyle anlattı: “Öğlen teneffüsünde arkadaşlarımız okul bahçesinde oturma eylemi yaptılar. Ancak ne bir slogan atıldı ne de bir taşkınlık. Bazı arkadaşlarımız sadece ellerinde Birgün gazetesinin 1. sayfasındaki Berkin Elvan’ın fotoğrafını tutuyordu. O sırada müdür yardımcısı yanımıza gelerek ‘Hadi arkadaşlar kalkın’ dedi.
Müdürün öğrenciye saldırısı
Okul müdürü bir anda gelerek arkadaşımızın elindeki gazeteyi aldı ve yırttı. Bizlere hakaret etti. ‘Hepsinin numarasını alın, disiplin cezası vereceğim. Şerefsizler, teröristlerin gazetesini okula sokuyorsunuz’ diye bağırdı. Öğrencilerden biri ‘böyle davranamazsınız?’ diyerek karşılık verince okul müdürü öğrencinin boğazını sıktı. Daha sonra bu arkadaşımızı odasına çağıran müdür yaklaşık bir iki saatlik bir konuşmanın ardından bıraktı.” Olayın duyulmasının ardından velilerin ve mezun öğrencilerin okula geldiği bildirildi.
Öğrencileri odalarına kilitledi
Bakırköy Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri de TLB’nin önderliğindeki eyleme katıldıkları için okul müdürünün hışmına uğradı. Tanık öğrencilerin anlattıklarına göre olay şöyle yaşandı: “Eylemin ertesi gün okula gelen öğrenciler beden eğitimi dersi için soyunma odalarına gitti. Okul müdürü derse hazırlanan kız öğrencilerin soyunma odalarına girdi, erkek öğrencileri ise odalarına kilitledi. Öğrencilere hakaret ederek kabinleri arayan okul müdürü eyleme katılan öğrenciler hakkında da soruşturma başlattı”

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.