'Okul ücreti rüşveti bütçeye girsin mi?'

Haramzadeler isimli Twitter hesabından bir ses kaydı daha sızdırıldı. Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Başbakan'ın danışmanı İbrahim Kalın ve Abdullah Tivnikli'ye ait olduğu öne sürülen ses kaydında, rüşvet olarak okul taksidi ödetildiği öne sürülüyor.


İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın ve Kuveyt Türk Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli'ye ait olduğu öne sürülen ses kaydında Tivnikli'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı farklı bir şirket için Başbakanlık Müsteşarlığı'nda bulunan bir dosyayı bizzat Başbakan'ın danışmanı İbrahim Kalın'ın takip ettiği iddia ediliyor.

Söz konusu ses kaydında; Kalın, Tivnikli'ye "Bu sizin yolladığınız bir iki şey vardı, birisi acil demiştiniz. Onu arkadaşlar fotoğrafını çekip ya da PFD olarak gönderebilir mi?" diye soruyor. Tivnikli'ye ait olduğu öne sürülen ses ise "Tamam tamam hemen" diye yanıtlıyor.

İnternete sızdırılan ses kayıtlarında konuya ilişkin cep telefonlarından gönderilen kısa mesajlara da yer verildiği görülüyor. Önceki görüşmeyle ilgili konu hakkında, İbrahim Kalın'ın Abdullah Tivnikli'ye, "Alantek onaylandı" diye mesaj gönderdiği öne sürülüyor.

EFKAN ALA DA KAYITLARDA

Ses kayıtları arasında dönemin Başbakanlım Müsteşarı bugünün İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı da bulunuyor. Tivnikli'nin Ala'ya 'rüzgan projeleri' için acil kamulaştırma kararı gerektiğini anlattığı öne sürülüyor. "Evet, evet. Tamam yapalım dedik" diye yanıt verdiği iddia edilen Efkan Ala'ya, Tivnikli, "Tamam, Allah razı olsun. Önümüzdeki günlerde çıkar değil mi?" diye soruyor, Ala da "Çıkar tabi tabi" diye yanıtlıyor.

10 BİN 400 TL HİMMETİNİZİ BEKLERİM

Sızdırılan ses kaydı içinde yer verilen cep telefonu mesajları ise çok konuşulacak cinsten. İddiaya göre, Başbakanlık'taki dosyaların takip sürecinde İbrahim Kalın'ın kızının okul taksidini ödeyebilmek için Abdullah Tivnikli'den para istediği öne sürülüyor. Kalın'ın, "Hayırlı cumalar abi. Benim kızın okul taksidi var. 10 bin 400 TL. Himmetinizi beklerim" mesajını gönderdiği öne sürülüyor. Tivnikli'nin de bu mesaja "İnşallah. Ne zaman İstanbul'a geliyorsunuz" diye yanıt verdiği iddia ediliyor, söz konusu paranın da İstanbul'a gelince 'halledileceği' öne sürülüyor. Kalın'ın üniversitenin güz döneminde Tivnikli'ye birkez daha aynı mesajı attığı belirtiliyor.
RÜŞVET BÜTÇEYE GİRSİN Mİ?

Telefon mesajlarının ardından İbrahim Kalın'ı arayan Abdullah Tivnikli, söz konusu paranın SETA Vakfı bütçesinden gösterilmesinin bir sorun yaratıp yaratmayacağını soruyor. Önce konuyu anlamayan Kalın'ın daha sonra "Ya onu aslında oradan kaydırsak iyi olur ya" dediği öne sürülüyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/46775/_Okul_ucreti_rusveti_butceye_girsin_mi__.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.