Balyoz'da yeniden yargılama talebi

Balyoz davası avukatları yeniden yargılama talebinde bulundu. Avukatlar müvekkilleri İhsan Balabanlı, Bekir Memiş, Mustafa Önsel, Hanifi Yıldırım ve Yüksel Gürcan adına yaptıkları başvurularda yeniden yargılama talep etti.
 


Balyoz davasında 5 hükümlü mahkemeye başvurarak yeniden yargılama talebinde bulundu.
Nöbetçi İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran Avukatlar Ziya Kara ve Ramazan Bulut, Balyoz davasından hüküm giyen müvekkilleri İhsan Balabanlı, Bekir Memiş, Mustafa Önsel, Hanifi Yıldırım ve Yüksel Gürcan adına yaptıkları başvurularda yeniden yargılama talep etti.
Avukatlar dilekçelerinde, dava kapsamında 325 TSK mensubunun 16 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığını belirterek, 237 hükümlünün kararının da 9 Ekim 2013 tarihinde Yargıtay tarafından onanarak kesinleştiği hatırlatıldı.
17 Aralık 2013'ten sonra gelişen olayların, yargılamaların dizayn edilmiş mahkemelerde yapıldığına dair ciddi şüpheler oluşturduğu, bu mahkemelerin hukuka aykırı kararları nedeni ile kaldırıldığı belirtildi.
Müvekkillerinin yargılandığı davada karar veren mahkemelerin kaldırılması ile yeniden yargılama şartları oluştuğunu belirten avukatlar, müvekkilleri hakkındaki yargılamanın yenilenmesini istedi. Avukatlar, müvekkillerinin beraat edebilecekleri ihtimalinin de göz önüne alınarak haklarında verilen mahkumiyet kararı ile ilgili infazın da durdurulmasını istedi.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/35589-balyozda-yeniden-yargilama-talebi.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.