Bilal Erdoğan 4 ada satın almaya çalışmış / İşte o ses kaydı



İnternette yayınlanan yeni ses kayıtlarında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın rüzgar santrali kurmak amacıyla Çanakkale açıklarındaki 4 adanın pazarlığını yaptığı iddia edildi. Ses kayıtlarından Bilal Erdoğan’ın üniversiteden arkadaşı Ahmet Murat Yelkenci’nin, adaların alımı için fiyat araştırması yaptığı anlaşılıyor.

El Kadı-Erdoğan ortaklığı
Ses kayıtlarında Çanakkale açıklarındaki Gökçeada ile Bozcaada arasında, Yeniköy Limanı’nın karşısında bulunan 4 adadan birinin 900 dönüm, diğer küçük adaların ise 50 dönüm olduğu ve adaların yüzde 45 turizm imarına sahip olduğu belirtiliyor.
Adaların toplam fiyatının ise 20 milyon dolar civarında olduğu Yelkenci tarafından mesaj yoluyla bildiriliyor.
Yapılan telefon görüşmesinde, adalar konusunda Bilal Erdoğan ve Yasin El Kadı’nın gizli ortağı olduğu iddia edilen Bosphorus360 isimli şirketin de devrede olduğu dikkat çekti. Daha önce bu şirketin 1 milyar dolarlık Etiler Polis Okulu arazasini 460 milyon dolara aldığı iddia edilmişti.
Bilal Erdoğan’ın yayınlanan bu ses kayıtlarında adalarla ilgili hem turizm imarında hem de yapılaşma imarında değişiklik yapılacağı değerlendiriliyor.
İşte adalarla ilgili o görüşme:
Bilal Erdoğan: Tamam yani biz adamlara bunu şey yaptık, sen diyorsun ki öbürünü biraz daha masaya oturunca verirler diyorsun hani
Yelkenciler: Verirler verirler evet, hemen veririz demiş yani yeter ki masaya oturalım demişler
Erdoğan: Anladım iyi o zaman ya, adamlar şimdi Katar’a döndüler. Ben o zaman böyle rüzgar meselesinde böyle yaklaştıklarını söyleyeyim
Yelkenciler: Tamam
Erdoğan: İcabında gelip adayı görürler belki bir görüşme yaparlar falan, ondan sonra rüzgar meselesi de devreye girmiş olur.
Yelkenciler: Tabi tamam abi öyle yapalım
Erdoğan: Tamam oldu Ahmet, başka bir şey yoktu değil mi?
Yelkenciler: Allah razı olsun, öbür iş de halloldu
‘Pazarlık yapılır herhalde’
Daha sonra Yelkenci’nin Erdoğan’a yolladığı e-postalar ise şöyle:
- Abi S.A sana bi mail attım kelepir bir yermiş suyla alakalı ilgilenirsen bi bakarsın toplam 35 milyon istiyorlar. 15 peşin gerisi vadeli
- Abi hayırlı cumalar mail geldi mi? Bilal.erdogan@gmail’e attım abi ahmetty@yelkencilergiyim.com.tr'den
- Evet abi mesaj gitmiyor nedense ama küçük olan adanın resmi var ayrın diğer telefonumdan büyük olanınkini gönderirim ya da Google Earth’den bakabilirsin. Gökçeada’yla Bozcada’nın arasında tam yeniköy limanının karşısı çanakkale boğazının çıkışına düşüyor.
- Evet abicim hepsini birden satıyor, büyük olan 900 dönüm diğerleri 50 civarı
- Evet pırasa adası küçük olanlardan biri tavşan adası büyük olan diğerleri yılan adası ve orak adası
- Evet abi hepsi sahibi yakın arkadaşımın tanıdığı pazarlık yapılır herhalde
- Ok abi yüzde 45 turizm imarı var

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.