İP Genel Başkanvekili Özbey: Özerklik kardeş kavgası demektir!



İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, Ankara’da düzenlediği toplantısında açılım sürecini değerlendirerek PKK’nın özerlik adı altında bölücü kalkışma hazırlığına yol veren Hükümete tepki gösterdi.

Özbey açıklamasında şu mesajları verdi:
Özerklik inşasına hazırlık
PKK/BDP, AKP’nin yol vermesi ve desteği ile “özerkliği inşa”ya hazırlanıyor. PKK/BDP liderleri, çoktan ilan ettikleri özerkliği 31 Mart’tan sonra inşa etmeye başlayacaklarını peşpeşe tekrarlıyorlar. PKK’nın özerklik tezgahının başında AKP vardır.
Özerklik hazırlığına Tayyip Erdoğanlar, Abdullah Güller bunun için sessizdir
Açılıma son verin
PKK/BDP’nin bölme hazırlığına sessiz kalınamaz, boyun eğilemez. Türkiye, bu tehditlerle yaşayamaz! Erdoğan-Gül iktidarının ABD planları doğrultusunda yürüttüğü açılım süreci bölünme ve kanlı savaşlar sürecidir. Özerklik silahsız ve kansız olmaz! Halkımız Doğusu ve Batısıyla etle tırnak gibi iç içe geçmiştir. Bu zeminde özerklik ancak kanlı kardeş kavgasıyla sonuçlanır. AKP-PKK ortaklığında yürütülen açılım sürecine son verilmelidir.
AKP’nin valileri TSK’nın görev yapmasını engellemektedir. Türk Ordusunun bileğindeki kelepçe çözülmeli ve görevlerini yapmasına engel olmaktan derhal vazgeçilmelidir.
Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan’ın yazdığı mektubu açıklamalıdır.


,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.