ABD İncirlik'teki atom bombalarını değiştiriyor!

ABD, İncirlik'teki atom bombalarını modernize edilmiş “güdümlü” nükleer bombalarla değiştiriyor.


ABD'nin Adana’daki İncirlik Üssü dahil Avrupa’daki 5 ülkede konuşlandırdığı eski tip “B-61” atom bombalarını, yeni ve modernize edilmiş “güdümlü” nükleer bombalarla (B61-12) değiştirileceği öğrenildi.
2011 yılında “Atomic Scientists” dergisinde yer alan bir araştırmada, ABD'nin Türkiye’de olduğu hep söylenen ama şimdiye kadar detaylarına ulaşılamayan nükleer silah envanterine dair bilgiler yer almıştı.
ABD’nin, Türkiye de dahil birçok Avrupa ülkesinde Soğuk Savaş yıllarından kalan “taktiksel atom bombalarının” ayrıntılı olarak depolandığı yerler ve sayılarına ilişkin bilgiler veren araştırmada, Türkiye'deki nükleer B61 tipi bombaların sayısının 60-70 arasında olduğu ve İncirlik’teki ABD hava üssünde bulunduğu belirtilmişti.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/abd-incirlikteki-atom-bombalarini-degistiriyor-haberi-88718

, ,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.