"KARINCA BİLE EZMEZ" İNSANLARMIŞ



Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan, New York uçağında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı sohbeti köşesine taşıdı. 


Suriye'deki cihatçı grupların katliamlarını soran Berkan'a Gül ve Davutoğlu'nun verdiği cevabu Berkan şöyle anlattı:
"Cumhurbaşkanı’na hemen hemen her temasında Suriye’deki El Nusra benzeri El Kaide’ye yakın veya radikal islamcı/cihatçı gruplarla ilgili sorular soruldu. Bu sorular çoğunlukla Türkiye’nin radikal gruplara yardımcı olup olmadığı imasını da içeriyordu. Ve Cumhurbaşkanı da ister istemez bir savunma pozisyonundaydı; her seferinde Ahmet Davudoğlu’nun uçakta bize anlattığı mantığı sıraladı; Suriye konusunda uluslararası toplum gerçek bir siyasi stratejiye sahip olmadığı için bu ülkedeki iç savaş uzuyordu. Uzadıkça da, ‘karıncayı bile ezmez’ insanlar radikalleşiyor, hatta terörist oluyorlardı."

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.