EYVAH YİNE PAKET!



ABD-PKK’NIN DAYATMASIYLA DAR BİR EKİP TARAFINDAN HAZIRLANAN PAKETE TEPKİ

Muhalefet: Hükümeti paketleyip göndereceğiz
Türk milleti, Erdoğan'ın paketine yanıtın Yatağan'dan, Zonguldak'tan, Diyarbakır'ın topraksız köylerinden ve üniversitelerden verileceğini bildirdi
ABD'nin ve PKK'nın dayatması sonrasında çok dar bir ekip tarafından hazırlanan "açılım paketi", "demokrasi paketi" kılıfıyla bugün açıklanıyor.
Sızan haberlere göre pakette yer alacak konular arasında, "Tutuklu KCK'lıların serbest bırakılması için ceza yasasında düzenleme, Türk Milleti yerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı tanımının kullanılması, tarikatların yasallaştırılması, Devrim Kanunlarının kaldırılması, Ruhban okulunun açılması, Anadilde eğitimin önünün açılması, Avrupa Yerel Yönetimlere Özerklik şartına konan çekincelerin kaldırılması ile Öcalan'ın talebinin karşılanması" gibi konular yer alıyor.
Erdoğan: Karşı çıkacaklar
Paketle ilgili olarak yapılan tartışmalarda, Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı her paketin Türkiye'nin bölünmesine yol açtığı vurgulanırken, açıklanacak paketin de toplumda yeni gerilimlere yol açacağı ifade ediliyor.
Başbakan Erdoğan daha paketi açıklamadan "Pazartesi günü bu pakete karşı çıkacaklar" demesi dikkat çekti. Erdoğan paketi açıklamadan "karşı çıkacaklar" diye açıklama yapması, "Belli ki pakette halkın karşı çıkacağı konular ağırlıkta" şeklinde yorumlandı. Paketle ilgili olarak açıklama yapan siyasi parti yöneticileri, terörle mücadelede görev almış komutanlar, sendikacılar ve demokratik kitle örgütü yöneticileri şunları söylediler:
'Millet kavramı'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan: Demokratik tepkilerini gösteren halka gaz ve su sıkan, her türlü şiddeti uygulayan AKP zihniyeti demokrasi getiremez. 2 yıllık gazın tamamını 2 ayda kendi halkının üzerine sıkan bir AKP ile karşı karşıyayız. Aydınları, gazetecileri, yurtseverleri yıllardır tertiplerle, sahte belgelerle hapislere atan AKP iktidarından demokrasi beklenmez.
Başbakan Erdoğan'ın ve bazı bakanların açıklamalarına bakılırsa paketle birlikte "millet" kavramı yeniden tartışmaya açılacak. Böyle bir tartışma Türkiye'deki bölünmeyi arttırır. Çok tehlikeli sonuçlar verir. Görülen o ki demokratikleşmenin yolu bölünme projesinden geçmez. CHP bölünme projesine destek vermez. Paketi gördükten sonra daha geniş bir değerlendirme yapacağız.
'Özerk bölgeler'
Emekli General Osman Özbek: AKP bu paketi hazırlarken kimseye sormadı. İlgili kuruluşların, baronun, muhalefet partilerinin, kimsenin haberi yok. Bu durum bile pakette yanlış şeyler olacağının göstergesi. Bazı bakanların açıklamaları da kabul edilebilir şeyler değil. Halkta yeni bölünmeler yaratacak bir paket olacağı görülüyor. Yerel yönetimler üzerinden hareket edileceği izlenimi aldım. Özerk bölgelerin yolu açılacak. AKP iktidara gelirken kendisini iktidara getirenlere verdiği sözleri adım adım uyguluyor. Millet kavramı tartışmaya açılırsa tehlikeli sonuçları olur.
'Toplumda kutuplaşma'
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu: Paket demokrasi paketi olsaydı şeffaf olurdu. Gizli kapaklı hazırlanan bir paketin demokrasi paketi olma şansı yok. AKP'nin 10 yıllık uygulamaları da halk ve emekçiler açısından iyi bir şey çıkmayacağını gösteriyor. Paketten sızan bilgiler paketin toplumu birleştirecek değil, kutuplaştıracak bir paket olacağını, bölücü bir paket olacağını işaret ediyor.
Gençlik yanıt verecek
TGB Genel Başkanı Cengiz: Bugüne kadar AKP'nin süsleyerek açıkladığı paketlerden hep Türkiye'yi emperyalizmin ve ortaçağın karanlığına sürükleyen kararlar çıktı. Açıklanacak yeni paketten de aynı şeylerin çıkacağı ortada. Ama halk özellikle de gençler bu pakete mutlaka yanıt verecek.
Bu pakete yanıt, üniversitelerden, fabrikalardan, Yatağan ve Zonguldak işçisinden gelecek. Topraksız köylüden gelecek. Üniversitelerden gelecek. Bu ülkeyi böldürmeyecek. Biz demokrasiyi paketlemeyeceğiz. Erdoğan'ın paketine yanıt vereceğiz. AKP'yi paketleyip göndereceğiz.



,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.