İŞÇİ DAĞA ÇIKTI



Özelleştirme kapsamındaki santralların işçileri Sodra Dağı’ndan seslendi:
Hükümet dağa çıkmayanı duymuyor
Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralları ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan işçiler, ‘AKP hükümeti dağa çıkmayanın sesine kulak vermiyor’ diyerek bayraklarıyla Sodra Dağı’na çıktı

AKP hükümetinin özelleştirme kapsamına aldığı Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralları ile kömür ocaklarına sahip çıkan maden ve enerji işçileri, “AKP hükümeti dağa çıkmayanın sesine kulak vermiyor” diyerek sesini duyurmak için Sodra Dağı’na çıktı. Özelleştirmeye karşı direnişe geçen işçiler, bir ellerinde ekmekleri bir ellerinde de bayraklarıyla önceki akşam Sodra Dağı’nı gelincik tarlasına çevirdi.
‘AKP’nin talanına izin vermeyeceğiz’
Bin işçi Ege’nin doruklarından hükümete seslendi: “Bu vatana, santrallara, kömür ocaklarına sahip çıkmak namus borcumuzdur. Görev başındayız. Gerekirse üretimden gelen gücümüzü kullanacağız.” İşçiler, santral ve kömür ocaklarının Türkiye’nin milli serveti olduğunu vurguladı. Bağımsızlık mücadelesi verdiklerini söyledi: “Enerjide özelleştirme ülkenin bağımsızlığına saldırıdır. Yabancılaştırmadır, talandır.” Slogan ve marşlarıyla kararlığını ortaya koyan Yatağan işçileri çözümün adresini de gösterdi. Yaklaşık bir saat süren eylem boyunca Ege dağlarında, “Başkan bizi Meclis’e götür” sloganları yankılandı. Sodra Dağ’ında konuşan işçi önderleri, “Santrallar özelleştirme kapsamından çıkarılıncaya kadar mücadeleye devam” dedi.
Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, emek ve bağımsızlık mücadelesinin ortak olduğunu vurguladı: “Bir elimizde ekmek, işimiz aşımız ve geleceğimiz. Bir elimizde de bayrak. Vatan limanlardır, termik santrallardır, maden ocaklarıdır. İşgal altındaki bu değerlerimize sahip çıkmak namus borcumuzdur.”
Ankara’ya yürüyecekler
Girgin, Ankara yürüyüşünün müjdesini de verdi, “Gerekirse şalter iner, bu iş biter” diye konuştu. TES-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik de hükümete yüklendi, yağma ve talana izin vermeyeceklerini söyledi: “AKP hükümeti, göreve geldiği günden bu yana ülkemizi parsel parsel satmakta, çokuluslu şirketlere ve yandaşlara peşkeş çekmektedir. AKP iktidarının yağmasına, talanına geçit vermeyeceğiz.” Sendika yöneticilerinin konuşmaları sık sık genel grev talepleriyle kesildi. İşçiler, sloganlarıyla Türk-İş’i göreve çağırdı. Eylem, işçilerin Gündoğdu ve Mehter marşlarından uyarladığı marşların Ege dağlarında ses bulmasıyla sona erdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.