'Dersim tamam, Kürdistan da olacak mı?'



BDP'li Selahattin Demirtaş çıtayı yükseltti!


AKP'nin "Demokratikleşme paketi'ne koyacağı belirtilen ve CHP'nin Meclis'e teklif olarak sunduğu "Tunceli, Dersim olsun" talebine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan yorum geldi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Osmanlı'da Kürdistan Eyaleti vardı" dediğini belirterek, "Tunceli, Dersim olacak diyorlar. Başbakan'a Kürdistan'ın kalbinden soruyorum; Kürdistan Kürdistan olacak mı?" dedi.
Selahattin Demirtaş, dün Elazığ'ın Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçelerinde düzenlenen mitinglerde konuştu. Mitingde 'Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' pankartı açılırken Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.
Cumhuriyeti hedefe koyan BDP eşbaşkanı, "Bir sabah uyandık, Cumhuriyet kurduk dediler, her şey yasak" dedi. Demirtaş şöyle konuştu: "Bu ülkede kendine Müslümanım diyen başı kalapı olan da zulüm gördü. Bir sabah uyandı halkımız, Cumhuriyet kurulmuş dediler, dil yasak, din yasak, inanç yasak, kimlik yasak. Neye uğrdağını şaşırdılar."
Seyit Rıza ve Şeyh Sait güzellemesi
BDP'nin gerçek halk partisi olduğunu ve tarihin değişmesini vaat ettiklerini söyleyen Demirtaş, şöyle dedi:
AKP'ye yüklenen Demirtaş, "İnancınızın gaspçıları çıkıp biz size bu hakları bahşettik diyorlar. Siz kimsiniz ki bu hakları bize bahşediyorsunuz? Biz anamızdan doğmakla zaten bu haklara sahibiz. Bu toprakları kendi malları gibi görüyorlar. Kürtler bu toprakları terk etsin diyorlar. Bu topraklar sana babandan miras da kalmamış" ifadelerini kullandı.
Selahattin Demirtaş 90 yıldır cop, panzer, şiddet dışında bir şey görmediklerini ileri sürerek, "Öyle bir hale getirmişler ki, devlet dedin mi akan sular duracak, devlete boyunu eğeceksin. Biz bunları değiştiriyoruz. Gelip topraklarımızda dilimizi inkar edip, evlatlarımızı katledip, Seyit Rıza'dan, Şeyh Sait'ten Mazlum Doğan'a kadar, İbrahim Kaypakkaya'dan Deniz Gezmiş'e kadar, asıp, kesip köylerimizi yaktığınız için mi zise şükran duyacağız? Kürt halkı zulüm devletine karşı direniş hakkını kullanmıştır. Topluma zulüm eden devlet olmayacak, olursa bunun adı devlet olmaz. Orada direniş hakkı doğar. Kürt halkı bunu yapmıştır" dedi.
'Kürdistan diyorlar tüyleri diken diken oluyor'
BDP Genel Başkanı Demirtaş, hükümetin inkar politikası izlediğini ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnkarı bitirdik diyorlar ya. Kürdistan diyoruz, diken diken oluyorlar. En büyük inkar onun üzerinde. Eski isimleri iade edeceğiz diyorlar. Tunceli, Dersim olacak diyorlar. Hani inkarı bitirmiştin? İşte Dersim, Dersim olacak. Peki Kürdistan, Kürdistan olacak mı? Başbakan kendisi diyor, 'Osmanlı'da Kürdistan Eyaleti vardı'. Başbakana Kürdistan'ın kalbinden soruyorum; Kürdistan Kürdistan olacak mı ?"

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.