Twitter'da 'demokratikleşme paketi'ne tepkiler ve destekler



Tayyip Erdoğan, "demokratikleşme paketi" adını verdikleri paketi kamuoyuna açıkladı. Seçim sisteminde 12 Eylül'den miras seçim barajının korunduğu, andımızın kaldırıldığı, kamuda türbana izin veren, anadilde eğitimin önün açan pakete tepkiler gecikmedi. Erdoğan'ın açıklamasının başlamasıyla birlikte sosyal medyada tepki doruğa çıktı. Twitter'da @atmarecep etiketiyle atılan tweetler dünya listesine girdi. Erdoğan'ın "andımızı kaldırıyoruz" açıklamasından sonra sosyal medyada en çok paylaşılan sözler ise "Biz 7 yaşında soğuktan titreyerek 'Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun' derken şaka yapmıyorduk" oldu.


İşte Twitter'dan seçtiğimiz bazı tepkiler:
#atmarecep
@isci_partisi AKP-PKK'nın açılım paketi cumhuriyetin, laikliğin yıkımı.Kamuda türban, tarikatlara özgürlük.Paketleriyle birlikte yıkılacaklar.
@genclikbirligi Muhalif basını "demokratikleşme paketi" toplantısına çağırmayan zihniyet demokrasiden bahsediyor.
@hasanbasriozbey Tayyip Erdoğan'ın demokrasi düşmanı, bölücü-yıkıcı, Ortaçağ paketine karşı; MİLLETİN DEVRİM PAKETİNİ AÇIYORUZ!
@SerhanBolluk Asıl paketi Yatağan ve Zonguldak işçisi, Diyarbakır ve Urfa'nın topraksız köylüsü açıyor.
@MaliGuller Arkadaki abartılı 6 Türk bayrağı, "andımızı kaldırdık" demenin perdesiymiş!
@tutuklugazeteci (Deniz Yıldırım) İktidarin hosuna gitmeyen haberler yaptigi icin tutuklu olan biz gazeteciler özgur birakilmadigi surece demokratiklesmeden nasil bahsedilir?
@140darbe(Tuna Kiremitçi) Paketin özeti: İktidar yanlıları beyaz, muhalifler zenci olacak.
@can_atakli_ (Can Ataklı) son kullanma tarihleri olan sözde aydın liberaller pakete "yetmez ama" diyerek kullanılma sürelerini biraz daha uzatmayı başarabilir
@nazlicanozkan (Nazlıcan Özkan) Şüpheli paket elde patladı
@sahinmengu Turk Harflerinin Kabul ve tatbiki hakkinda ki kanun yururlukte oldugu surece Yonetmelik degisikligi ile x'q'w kullanilamaz.
@esinergenc Dersim, Amed, Andımız yasak, T.C kalktı... Erdoğan hangi sıfatla konuşuyor?
@whyshehadtogo adam daha paketi açıklamadan,gelecek eleştirileri eleştirmeye başladı
@chapularyongo Klavyemdeki q,w,x harfleri sevinçten yerinde duramıyor! E tabi, demokratikleşme paketi en çok onların işine yaradı!
@Kumanovss Yaşasın türban ve andımız çözüldüğüne göre artık ülkede sorun kalmadı.Şimdiden daha demokratik hissetmeye başladım gerçekten(!)

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.