Savaş’a Gaziantep yanıtı

Gaziantep'te, "Savaş kışkırtıcılığına son" mitingi düzenledi. Türkiye Suriye Kardeşlik Platformu tarafından dün düzenlenen Miting, İstasyon Meydanı'ndan Yeşilsu Parkı'na yürüyüşle başladı. Polis, mitingin yapılacağı alana yurttaşların alınması sırasında zaman zaman zorluk çıkardı. İşçi Partisi (İP) yöneticileri ile güvenlik güçleri arasında bu sebeple kısa süreli tartışma yaşandı. İP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek "Burada Mustafa Kemal'e barikat kuruyorsunuz" dedi. Mitinge, İşçi Partililer Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.


'Canım Suriye yanıyor'
İşçi Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Kanlı, mitingte yaptığı konuşmada "Kültür ve medeniyetin beşiği bu güzel topraklar, bu güzel insanlar, batıdan gelen haçlı saldırılarından bıktı usandı. Emperyalizm denen canavarın pençelerinde can veren kadınlar, çocuklar, anneler, babalar... Kaybolan gelecekler, Tükenen umutlar sönen ocaklar... Hiç durmadı alçaklar; hep saldırdı, hep kışkırttı, hep yıktı, hep öldürdü. Gaziantepliler iyi bilir, burada yatan şehitler iyi bilir, Şahinbeyler, Karayılanlar iyi bilir, Şehit Kamiller iyi bilir. Hiç durmadı, bu düşmanlık. Hiç bitmedi çekilen acılar. Şimdi de komşumuz, dostumuz, akrabamız, canım Suriye yanıyor."
TGB Genel Başkan Yardımcısı Kurtuluş Akkaya da konuşmasında hümetin gençlerin önüne kurduğu barikatları yıkacaklarını söyledi.
'İzin vermeyeceğiz'
Akkaya şöyle devam etti "Artık Tayyip Erdoğanların plastik mermilerinin, gaz bombalarının iktidarlarının bir hükmü kalmamıştır. Türkiye Gençlik Birliği olarak mazlum milletlerin yanında olacağız. Kardeş ülke Suriye ile savaşmayacağız. Mehmetçiğin buna alet olmasına asla izin vermeyeceğiz."
'Vız gelir tarikatınız' Hatay'daki patlamada yakınlarını kaybettiği bildirilen Halil Sevindik, "Yanmış cesetler gördüm. Bu savaş bizim savaşımız değil. Onun için 'savaşa hayır diyoruz' dedi.
Miting boyunca sık sık, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "TürkiyeSuriye kardeştir Amerika kalleştir", " Vız gelir vız. Tarikatınız. Birleşe birleşe yıkacağız", "El-kaide ÖSO Gaiantep'ten defol", "Cumhuriyet Devrimi kazanacak" sloganları atıldı.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/25764-savasa-gaziantep-yaniti.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.