İŞTE EL NUSRA’YA DESTEK BELGESİ!



Türkiye’nin El Nusra’ya desteği belgelendi. İçişleri Bakanı Güler imzalı belgede, ‘Bölgesel çıkarlarımız temelinde PYD’ye karşı desteklediğimiz El Nusra mücahitlerine gerekli desteğin sunulması, kamuya ait sosyal tesislerde barındırılmaları’ ifadeleri yer alıyor

İDDİALAR YANITLANMAYI BEKLİYOR
Lekolin.org, İçişleri Bakanı Muammer Güler imzalı Hatay Valiliği’ne gönderildiği iddia edilen bir belge yayınladı. 21714546-47201 (81340) 224-5825/42438 sayılı ve 2013/12 sıra numaralı genelgede, “Mücahitlerin Diyanet İşleri Misafirhanelerine bağlı kuruluşlar ve Milli İstihbarat Teşkilatımız tarafından belirlenen kamu misafirhanelerinde konaklatılmaları uygun görülmüştür” deniliyor.
EL NUSRA’YA MİT’İN DENETİMİNDE DESTEK
15/03/2013 tarihli gizli ibareli belgede, “Milli İstihbarat Teşkilatımız denetiminde çeşitli ülkelerden getirilerek bölücü örgüt PKK uzantısı PYD’ye karşı savaştırılan, ağırlıkta Çeçen ve Tunusluların bulunduğu El Nusra’ya bağlı mücahitlerin geçişlerinde gerekli desteğin sağlanarak, güvenliklerine ve konunun gizliliğine riayet edilmesi önem arz etmektedir” ifadeleri yer alıyor.
EL NUSRA’YA DESTEK BELGESİ
Rojava Devrimi’ne dönük saldırıların başladığı ilk günden itibaren, Türkiye’nin El Kaide bağlantılı El Nusra grubunu ve ÖSO’ya bağlı farklı yapıları Kürtlere karşı savaştırdığına dair birçok bilgi daha önce kamuoyuna yansımıştı. Türkiye’nin, bölgedeki saldırıları organize ettiği, sevk ve idaresini sağladığı yine her açıdan lojistik destek verdiği bilinmesine rağmen Türk devleti ve AKP hükümeti bu gerçeği her fırsatta inkar etmeye çalıştı.
İçişleri Bakanlığı’nın Hatay Valiliği’ne gönderdiği iddia edilen Muammer Güler imzalı gizli ibareli bir belge ise Türkiye ile El Nusra’nın stratejik ilişkisini gözler önüne seriyor. Söz konusu belgede, PYD güçlerine karşı El Kaide’ye bağlı El Nusra örgütününün savaştırıldığı ve bundan kaynaklı her türlü desteğin verilmesi talimatı yer alıyor.
‘PYD’ye karşı savaştırıyoruz’
lekolin.org isimli internet sitesinde yayınlanan gizli ibareli belge İçişleri Bakanı Muammer Güler’in imzasıyla Hatay Valiliği’ne 15/03/2013 tarihinde yazılmış. 21714546-47201 (81340) 224-5825/42438 sayılı ve 2013/12 sıra numaralı genelgenin konusu ise şöyle tanımlanıyor: “Bölgesel çıkarlarımız temelinde PYD güçlerine karşı desteklediğimiz El Nusra mücahitlerine aşağıda belirlenen çerçevede desteğin sunulması, iliniz sınırları içindeki kamu kurumlarına ait sosyal tesislerde barındırılmaları.”
‘Her türlü destek sunulsun’
Söz konusu belgede, “Milli İstihbarat Teşkilatımız denetiminde çeşitli ülkelerden getirilerek bölücü örgüt PKK uzantısı PYD’ye karşı savaştırılan, ağırlıkta Çeçen ve Tunusluların bulunduğu El Nusra’ya bağlı mücahitlerin, iliniz sınırları içinden Suriye’ye geçişlerinde, istihbarat görevlilerine gerekli desteğin sağlanarak, güvenliklerine ve konunun gizliğine riayet edilmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer veriliyor. Belgede, MİT ve ilgili mercilerin bu konuda görevlendirildiği ve Hatay Valiliği ile koordineli çalışacağına da vurgu yapılmış.

Hatay stratejik merkez
Belgede, çetecilerin Rojava’ya geçişinde Hatay’ın stratejik bir konumuna işaret edilerek, bu bağlamda çeteci gruplara lojistik desteğin aktarılması, eğitimleri ve yaralıların tedavisi ve geçişlerinin ağırlıklı olarak bu kentten yapılacağı talimatı yer alıyor. Çeteci gruplara mensup bireylerin çeşitli kurumlar tarafından karayolu ve havayolu ile Hatay’a gönderildiğine yer verilen belgenin devamında, “İlinize gönderilen mücahitlerin büyük bir gizlilik içerisinde konum itibariyle Diyanet İşleri Misafirhanelerine bağlı kuruluşları ve MİT tarafından belirlenen kamu misafirhanelerinde konaklatılmaları uygun görülmüştür” deniliyor.




,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.