İnsanlık suçlarının hesabını nasıl verecekler?..



Sev­gi­li okur­la­rım,
Bu­gün dik­ka­ti­ni­zi Tür­ki­ye­’de ve ya­kın coğ­raf­ya­mız­da iş­le­nen kor­kunç in­san­lık suç­la­rı­na çek­me­ye ça­lı­şa­ca­ğım.

3 Ma­yıs 2013…
Ajans­lar tüm dün­ya­ya, Su­ri­ye­’nin Ban­yas ken­tin­de kor­kunç bir kat­li­am ger­çek­leş­ti­ği ha­be­ri­ni ge­çi­yor.
Baş­ba­kan Er­do­ğan, san­ki gö­züy­le gör­müş gi­bi, kat­li­amın Esad­çı­la­rın işi ol­du­ğu­nu öne sü­rü­yor!
Ara­la­rın­da be­bek­le­rin, ço­cuk­la­rın, ka­dın­la­rın ve yaş­lı­la­rın bu­lun­du­ğu yak­la­şık 500 ki­şi­yi hun­har­ca öl­dü­ren­le­ri la­net­li­yor.
Esad­çı­la­rı, Ker­be­la­’da İmam Hü­se­yin ve Pey­gam­ber so­yun­dan ge­len ai­le­si­ni şe­hit eden Ye­zi­t’­e ben­ze­ti­yor.
“Bu kat­li­amı ya­pan­lar, Ye­zi­t’­ten da­ha al­çak­tır!” di­yor.
Ama son­ra ne olu­yor?
Yurt Ga­ze­te­si, Baş­ba­ka­n’­ın la­net­le­di­ği soy­kı­rı­mı, Esad re­ji­mi yan­daş­la­rı­nın de­ğil Tür­ki­ye­’nin des­tek­le­di­ği mu­ha­lif­le­rin yap­tı­ğı­nı or­ta­ya çı­ka­rı­yor.
Mu­ha­bir­ler olay ye­rin­de yap­tık­la­rı araş­tır­may­la ka­til­le­rin El Ka­ide­ci­ler ve ço­ğu baş­ka ül­ke­ler­den ge­len kü­re­sel ci­hat­çı­lar ol­du­ğu­na yö­ne­lik bel­ge­le­re ve ka­nıt­la­ra ula­şı­yor.
* * *
11 Ma­yıs 2013… Öğ­le son­ra­sı sa­at­le­ri…
Ha­ta­y’­ın Rey­han­lı İl­çe­si­’n­de bom­ba yük­lü iki araç peş­pe­şe pat­la­tı­lı­yor.
Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin bu en kan­lı te­rör sal­dı­rı­sın­da 53 ma­sum in­san ha­ya­tı­nı kay­be­di­yor yüz­ler­ce ki­şi de ya­ra­la­nı­yor.
Baş­ba­kan Er­do­ğan, ABD Baş­ka­nı Ba­rack Oba­ma ile ya­pa­ca­ğı gö­rüş­me ön­ce­sin­de ger­çek­le­şen sal­dı­rı­da “53 Sün­ni yurt­ta­şı­mı­zın ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği­ni­” söy­le­ye­rek, dik­kat­le­ri ola­ğan şüp­he­li­ye çe­ki­yor:
Be­şar Esad, El Mu­ha­be­rat ve Tür­ki­ye­’de­ki uzan­tı­la­rı…
So­ruş­tur­ma bu doğ­rul­tu­da sür­dü­rü­lü­yor.
Baş­ba­kan Was­hing­to­n’­da­ki gö­rüş­me­le­re de id­di­ası­nı güç­len­di­ren dos­ya­lar­la gi­di­yor.
Oy­sa kı­sa sü­re son­ra kat­li­amı, Tür­ki­ye­’nin des­tek­le­di­ği El Nur­sa­’cı­la­rın yap­tı­ğı­nı dü­şün­dü­ren bel­ge­ler or­ta­ya çı­kı­yor.
Ama­cın Su­ri­ye­’de­ki mez­hep ça­tış­ma­sı­nı Tür­ki­ye­’ye sıç­rat­mak ve Be­şar Esa­d’­ın dev­ril­me­si­ni sağ­la­ya­cak as­ke­ri mü­da­ha­le­yi hız­lan­dır­mak ol­du­ğu öne sü­rü­lü­yor.
Sal­dı­rı­nın bu ne­den­le Baş­ba­ka­n’­ın Ame­ri­ka ge­zi­sin­den he­men ön­ce­ye denk ge­ti­ril­di­ği id­di­a edi­li­yor.
* * *
21 Ağus­tos… Gü­nün ilk sa­at­le­ri…
Ajans­lar Su­ri­ye­’nin baş­ken­ti Şam ya­kın­la­rın­da­ki Gu­ta­’ya kim­ya­sal sal­dı­rı ya­pıl­dı­ğı­nı du­yu­ru­yor.
Kor­kunç olay­da ço­ğu ço­cuk ol­mak üze­re 1.429 ki­şi ha­ya­tı­nı kay­be­di­yor.
Dün­ya­yı sar­san bu kat­li­am, baş­ta ABD ol­mak üze­re ba­tı­lı müt­te­fik­le­ri­ni ha­re­ke­te ge­çi­ri­yor.
Baş­ba­kan Er­do­ğan ile Ha­ri­ci­ye Na­zı­rı Da­vu­toğ­lu, Esa­d’­a ni­ha­i as­ke­ri dar­be­nin in­di­ril­me­si­nin zo­run­lu ol­du­ğu gö­rü­şü­nü di­le ge­ti­ri­yor.
Baş­kan Oba­ma da kır­mı­zı çiz­gi­le­ri­nin aşıl­dı­ğı­nı ve Be­şar Esa­d’­a ar­tık bir ders ver­me­nin za­ma­nı­nın gel­di­ği­ni söy­lü­yor.
As­ke­ri ope­ras­yon için Kon­gre­’nin ona­yı­na baş­vu­ru­yor.
Bu sü­reç­te Su­ri­ye­’de­ki re­ji­min des­tek­çi­si Rus­ya da boş dur­mu­yor.
Pu­tin ve Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Lav­ro­v’­un dip­lo­ma­si atak­la­rı so­nuç ve­ri­yor ve G-20 zir­ve­si­nin ya­pıl­dı­ğı Pe­ters­bur­g’­da Lav­ro­v’­la ABD Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı John Kerry ara­sın­da bir an­laş­ma sağ­la­nı­yor.
Bu­na gö­re Su­ri­ye­’nin elin­de­ki kim­ya­sal si­lah­la­rı Bir­leş­miş Mil­let­ler de­ne­ti­min­de im­ha et­me­si­ne ve Ce­nev­re Kon­fe­ran­sı­’nın bir an ön­ce top­lan­ma­sı­na ka­rar ve­ri­li­yor.
Böy­le­ce Or­ta­do­ğu­’yu kan gö­lü­ne çe­vi­re­cek fü­ze sal­dı­rı­sı­nın eşi­ğin­den dö­nü­lü­yor.
* * *
Ve ön­ce­ki gün…
Lüb­na­n’­da ya­yın ya­pan El Ah­bar Ga­ze­te­si­’ne ko­nu­şan bir Bir­leş­miş Mil­let­ler yet­ki­li­si, kim­ya­sal sal­dı­rı­nın ar­ka­sın­da Suu­di Ara­bis­tan Giz­li Ser­vi­si­’nin bu­lun­du­ğu­nu açık­lı­yor.
Böy­le­ce ola­yın ba­şın­dan be­ri sal­dı­rı­yı Be­şar Esa­d’­a bağ­lı bir­lik­le­rin yap­ma­dı­ğı­nı öne sü­ren Rus­ya­’ya güç­lü bir des­tek de bu yet­ki­li­den ge­li­yor.
Sev­gi­li okur­la­rım,
Öy­le bir dün­ya­da ya­şı­yo­ruz ki hiç­bir şey giz­li kal­mı­yor.
Özel­lik­le in­san­lık suç­la­rı­nın iz­le­ri as­la si­li­ne­mi­yor.
Bu­gün bi­ri­le­ri­ni in­san­lık suç­lu­su gi­bi gös­te­ren­ler, gü­nü gel­di­ğin­de o suç­la­rın ger­çek fa­il­le­ri ola­rak tarih önün­de he­sap ver­mek zo­run­da ka­lı­yor­lar!

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.