Venezuela milletvekili, Suriye'de savaşıyor



Nicolas Maduro 'Kahraman' olarak tanımladı


Adil El Zübeyir 49 yaşında Venezuela doğumlu. Simon Bolivar ilinden milletvekili. Venezuela Arap Federasyonu Başkanı ve Meclis Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi. Venezuela Meclisi'nden Suriyede ABD'ye karşı savaşmak için izin istedi. İzin çıkar çıkmaz soluğu Şam'da aldı. Hasta annesini ziyaret ettikten sonra halk milislerine katıldı.
Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da gitmeden önce Zübeyir'i kahraman olarak tanımladı. Maduro, geçen hafta Venezuela Televizyonunda, "Atalarının vatanı için canını vermeye hazır. Adil El Zübeyir Suriye halkının onuru ve barış içinde yaşaması için gidiyor Suriye'ye" diyerek Zübeyir'i uğurladı.
CNN ve çeşitli televizyonlarda elinde kalaşnikofla görüntüleri yayınlanan Zübeyir, Venezuela Birleşik Sosyalist Parti (BSP) üyesi ve sıkı Chavezci. Hugo Chavez'in 2009'da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmeye refakat etmiş. Zübeyir, seçim bölgesinde bürokrasiye karşı verdiği mücadeleyle de tanınıyor.
Zübeyir, Suriye'ye gittikten sonraki mesajlarında, daha çok ABD, paralı askerler ve El Kaideciler hakkında bilgiler aktarmış. Bu arada Suriye'de 167 Türk paralı askerin öldürüldüğünü bildiriyor. Ayrıca Mısır'a Türk teroristlerin gittiğine de dikkat çekiyor.
Los Turcos diye anılıyorlar
Venezuela'da 600 bin ile 1 milyon arasında Arap asıllının yaşadığı belirtiliyor. Bunların dikkate değer bir kesimi BSP'yi destekliyor. Arap Federasyonu ve Şeyh İbrahim Camii, Chavez'in yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine destek için Caracasta bir yürüyüş yapmıştı. Venezuelalı Araplar, yakın zamanda ABD büyükelçiliği önünde ABD'nin emperyalist ve savaşçı politikalarını teşhir eden bir gösteri düzenlediler. Gösteride Suriye bayrakları ile Esad ve Chavez'i elele gösteren posterler taşındı.
Venezuela'da 25 bin civarında Maruni de yaşıyor. Arapların ilk göçleri Osmanlı zamanında başlamış. Daha sonra gelip yerleşenler de olmuş. Ama o zamandan beri, Los Turcos yani Türkler diye anılıyorlar. Chavez'in doğum yeri Barinas'ta tanıştığımız bakkal İbrahim'in dedesi de Adana'dan giden Araplardan.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.