Davutoğlu ABD'de farklı konuştu



Birleşmiş Milletler kararı olmaksızın Suriye'ye müdahale fikrini ortaya atan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Amerika'da barışçıl siyasi çözüm çabalarını desteklediklerini söyledi. Ancak Davutoğlu, Amerika ile Rusya arasında anlaşmanın kalıcı barış getirmeyeceğini savundu. 


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York’taki gerçekleştirilen Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler toplantıusının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Amerika'ya gitmeden önce Suriye'ye Güvenlik Konseyi kararı olmadan müdahaleyi savunan Davutoğlu, New York'ta barışçıl çözüme destek verdiklerini söyledi.
“Biz Cenevre'deki tüm barışçıl süreçlere destek vermeye devam edeceğiz.”
Davutoğlu, Güvenlik Konseyi'nin Suriye'deki insani sorunla ilgili karar alması için diplomasi trafiği yürüttüklerini açıkladı.
“120 bin insan kimyasal silahlarla ölmedi. Milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesi de sadece bu sebeple olmadı. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bu konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleriyle konuşuyoruz. Suriye'de insani durumla ilgili BM Güvenlik Konseyi'nde hiçbir karar alınmamış olması büyük bir ayıptır, büyük bir utançtır.”
New York'tan Cenevre'ye geçeceğini beliten Davutoğlu, burda Suriyeli mültecilerle ilgili bir toplantı gerçekleştirileceğini söyledi.
“New York'tan Cenevre'ye geçeceğim. BM Mülteciler Yüksek Komiseri'nin başkanlığında komşu ülkeler olarak BM'de bir araya geleceğiz, diğer üye ülkelerle birlikte, EXCOM'da, dolayısıyla orada bunları tartışacağız. Mülteciler sorunu Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Irak'ın üzerine terk edilmemelidir”

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.