Yüzü kızarmadan 'atılan gazete başlıkları aynıydı' dedi



Başbakan Erdoğan demokratikleşme paketini açıklarken 27 Mayıs döneminden örnek verdi ve 'o dönemki gazeteler aynı başlığı atıyordu' dedi. Akıllara Erdoğan'ın Gezi direnişi hakkında söylediği Demokratik talebe can feda' açıklamasını birebir manşetine taşyan gazeteler geldi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demokratikleşme paketini kamuoyuna duyururken yine medyaya yüklendi. 27 Mayıs'ta gazetelerin aynı başlıklarla çıktığı günleri anımsatan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
- Türkiye’de değişimin önündeki en büyük engel 27 Mayıs’ın o karanlık gölgesidir. Çeşitli kesimlerce yaşatıldığı zihniyettir. Elime o dönemlerin gazeteleri gördüğümde atılan başlıkların bile aynı olduğunu görüyorum. Başta anayasa ve siyasette olmak üzere bu zihniyet değişmediği sürece, Türkiye’de değişim zor olmaya devam edecektir. Ancak saati durdurulsa da zembereği parçalansa da Türkiye’de millet siyasetin önünde ilerlemiştir. Milletimiz her yeniliğe ayak uydurmuş, devleti ve siyaseti dönüştüren de milletin kendisi olmuştur.
Afrika dönüşü aynı başlık
Geçtiğimiz 31 Mayıs'ta  başlayan Gezi Parkı direnişi sırasında Erdoğan'ın Fas, Cezayir ve Tunus seyahatinin ardından Türkiye'ye dönüşünde gazetecilere verdiği yanıtları manşetlerine taşıyan  yedi gazete Sabah, Habertürk, Bugün, Star, Türkiye, Zaman, Yeni Şafak aynı başlığı atmıştı. 7 Haziran 2013 tarihli gazetelerin o günkü manşetleri "Demokratik talebe can feda" olmuştu.


,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.