Suriye’de çok kritik gelişme!

Suriye'de bu pazar çok kritik bir gelişme yaşanıyor...


Suriye’de Şam’da faaliyet gösteren 43 muhalif grup ‘İslam Ordusu’ adı altında birleşiyor. Bu birleşme geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve içlerinde El Nusra’nın da bulunduğu 11 muhalif grubun birlikte imza attığı anlaşmadan farklı bir noktada yer alıyor. Suriye’nin başkenti Şam’da ilk böyle bir birleşme gerçekleşiyor. Bu gelişme bir açıdan da İstanbul’da yer alan ve Özgür Suriye Ordusu tarafından yönetilen Suriye Ulusal Konseyi’nin gücünü iyice kaybettiği anlamına da gelmekte. Bu anlaşmanın bir başka kritik noktası ise Suriye’deki muhalif güçlerin çok büyük bir bölümünün radikal İslamcı ve şeriatçı grupların eline geçmesi. ‘İslam Ordusu’ adı verilen oluşumun başında ise  Suriye tarafından 21 Ağustos’taki kimyasal saldırının da sorumlusu olduğu iddia edilen Zahran Aluş’un olacağı söyleniyor.
Kimyasal saldırıyla ilgili ortaya çıkan bu video, saldırının Zahran Aluş tarafından gerçekleştirildiğinin kanıtı olarak sunulmuştu


YARDIMLAR KİMİN ELİNDE?
ABD’den son gelen açıklamalarda Suriyeli muhaliflere yardımların hızlandırılacağının altı çizilmişti. Bu da akıllara insani ve askeri yardımların şeriatçı grupların ve El Kaide’nin eline mi geçtiği sorusunu getiriyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.