‘Kusura bakma Erdoğan burası Osmanlı değil’



Mısır krizinin Türkiye'ye faturası ticaret kaybı ve bir ülke halkının nefreti olarak ortaya çıktısozcu.com.tr Amerikan Bloomberg sitesi Türkiye’nin Mısır politikasının Mısır halkının Türkiye’ye bakışını ve ekonomik olarak neler götürdüğünü analiz etti. Analizde genel olarak Mısırlıların görüşlerine yer verildi. 31 yaşındaki Laila isimli kadının ‘Türk dizilerini hiç kaçırmazdım şimdi ise Türkiye ile ilgili her şeyden nefret ediyorum’ sözlerini öne çıkaran Bloomberg, darbeden bu yana Türkiye’nin Mısır ile olan ticaretinin yüzde otuz civarında düştüğünü kaydederek Türkiye Mursi’nin devrilmesiyle birlikte iki ülkenin arasının ‘iyi’ olma şansının kalmadığını iddia etti. Mısır’ın Ticaret Bakanlığı ise ilişkilerin bozulmasının örneği olarak Kahire bazlı bir dokumacılık firmasının Türkiye’ye olan 250 milyon dolarlık bir yatırımını geri çektiğini gösterdi.

Mısır’ın geçici Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ise geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada Erdoğan’ın korkusunun politik İslam’ın başarısız olması durumunda AKP’nin güç kaybetmesi olduğunu kaydetmişti. Mısır gazeteleri ise yakın zamanda attıkları manşetlerde ‘Kusura bakma Erdoğan burası artık Osmanlı İmparatorluğu değil’ ve ‘Mısır halkı artık kendi efendisi’ şeklinde ifadeler kullanıyor.
Mısır’da bulunan Bağımsız Genel Turizm İşçileri Sendikası ise Türkiye aleyhinde boykotlar düzenleyerek Türkiye’nin ziyaret listelerinden çıkarılmasını sağlıyor. Bu konudaki şaşkınlığını gizleyemeyen Engy Salem adındaki bir Mısır vatandaşı gittiği turizm acentesi tarafından ‘Türkiye’ye gitmemesi konusunda uyarıldığını çünkü Türklerin eskisi kadar sıcakkanlı olmayabileceğinin iddia edildiğini’ söylüyor

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.