Suriye’ye angajman Yunanistan’a kör



GENELKURMAY, EGE’DEKİ İHLAL VE TACİZLERİ İKİ BUÇUK AYDIR SİTESİNE KOYMUYOR

Suriye helikopterini ‘hava sahasının ihlali’ gerekçesiyle anında düşüren ve teröristlere yem eden TSK Yunanistan’ın hava ihlalini internet sitesinde gizledi. Gerçek, Yunan Genelkurmayı’nın sitesinde ortaya çıktı
Suriye helikopterini “yeni angajman” kuralları gereği hükümet talimatıyla düşüren Genelkurmay Başkanlığı’nın, Yunanistan’ın yaptığı hava sahası ihlallerini gizlemesi dikkat çekti. Genelkurmay’ın 11 Temmuz’dan bu yana Yunanistan ihlallerini resmi internet sitesinde yayınlamadığı ortaya çıktı.
21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü danışmanlarından Fazıl Esad Altay, olayla ilgili yaptığı değerlendirmede “Acaba artık Yunanlılar bu taciz ve ihlallerini durdurdular mı?” sorusuna yönelik şu yanıtı verdi:
“Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesini incelediğimizde çok net olarak görebiliyoruz. Yunanistan Genelkurmayı Ağustos 2013 ayı boyunca 14 defa onlarca Türk savaş uçağını Atina FIR’ı ihlal ettiği gerekçesini göstererek Yunan savaş uçaklarını kullanarak önlediğini kendi vatandaşlarına ve dünya kamuoyuna anlatmaya devam ediyor. Buna rağmen neden biz, Yunan savaş uçaklarının Türk savaş uçakları ve helikopterlerimize olan tacizini Türk ve dünya kamuoyuna bildirmiyoruz?”
‘Karar hükümetten bağımsız değil’
Genelkurmay Başkanlığı’nın, böyle bir kararı hükümetten bağımsız alamayacağının altını çizen Altay, AKP’ye şu soruları yöneltti:
- AKP hükümeti Yunanistan’a bu tür jestleri yapmaya neden gerek görmektedir?
- Yunanistan Ege ve Akdeniz’de Lozan ve diğer uluslararası anlaşmalarda Türk adası olduğu tescillenmiş 16 adamızı fiilen işgal etmeyi mi bıraktı ki biz Yunanistan’ın Ege’nin uluslararası hava sahasındaki hukuksuzluklarını Genelkurmayımızın internet sitesinden duyurmayı bırakacağız?

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.