Esad: Kimyasaldan daha etkili silahlarımız var

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, kimyasal silahları 1980'li yıllarda İsrail'e karşı geliştirdiklerini, ancak şu anda ellerinde bundan daha caydırıcı silahlar bulunduğunu söyledi. Esad ayrıca, ABD'nin niyetinin kimyasal silah değil, bölgedeki güç dengesini değiştirmek olduğunu vurguladı.


Suriye'nin başkenti Şam'da konuşan Devlet Başkanı Beşar Esad, ellerindeki kimyasal silahları, 1980'li yıllarda İsrail'in nükleer silahlarına karşı geliştirdiklerini söylerken, bunların artık "caydırıcı" özelliklere sahip olmadığını, şu anda ellerinde daha "sofistike" silahlar bulunduğunu kaydetti.
Bu silahlarla İsrail'i bir anda "kör" edebileceklerini ileri süren Esad, ABD'nin temel hedefinin ne daha önce, ne de şimdi kimyasal silahlar olmadığını, bu ülkenin öncelikle İsrail'i korumak için bölgedeki güç dengelerini değiştirmeye çalıştığını belirtti. Esad, kimyasal silahlarını devrederek karşı tarafın niyetini bozuklarını ve topu onların sahasına attıklarını savundu. Esad, bu hamleyle birlikte ABD'yi Amerikan ve Avrupa kamuoyunda utanç verici konuma düürdüklerini söyledi.
Ellerindeki tonlarca kimyasal silahın kendilerine "yük" olduğunu belirten Esad, kimyasal silah anlaşmasının kendileri için stratejik bir kayıp olmadığını vurguladı.
Kimyasal silahların sökülmesinin yıllar süreceğini, çok paraya mal olacağını ve çevresel riskler barındırdığını söyleyen Esad, BM ekibi için "Bırakalım gelsinler ve onları alsınlar" dedi.
Esad ayrıca, Suriye'ye yönelik bir savaş halinde Rus askerlerinin de ülkeye yardıma geleceklerini söyledi. Beşar Esad, Hizbullah'la birlikte verdikleri savaşın direniş cephesinin birleşik bir savaşı olduğunu kaydetti. Esad, Suriye'nin düşmesi halinde sıranın Hizbullah ve İran'a geleceğini hatırlattı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.