Davutoğlu 'dostum' dediği El Kaide'yi tehlikeli buldu



Suriye'deki bütün silahlı çeteleri daha önce 'dost' ilan eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terör eylemleri ardından 'El Kaide'nin gelecek sene çok daha büyük bir grup olma riski var' dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantılarına katılmak için Newyork'ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında katliamlar ve kimyasal saldırı konusunda şu ana kadar Suriye rejiminin bir yaptırıma tabi tutulmadığını söyleyerek, "Şu ana kadar uluslararası toplumun Suriye konusunda verdiği sınav da iyi bir sınav değil'' dedi. Davutoğlu, vaktinde alınmayan tedbirlerin bugün bir boşluk alanı yarattığını iddia ederek, Esad iki sene önce çekilmiş olsaydı Suriye'de El Kaide diye bir yapının olmayacağını iddia etti. Davutoğlu, "Gelecek sene çok daha büyük bir grup olma riski var. Ne kadar gecikirse o kadar risk artıyor. Esad'ın orada kalması Suriye'nin istikrarı için ön şart değil, aksine en büyük handikap haline dönüştü" ifadesini kullandı. Davutoğlu, daha önce Suriye'deki bütün silahlı çeteleri kastederek bu grupları dost ilan etmiş, "Suriye'deki bütün oluşumlar ve gruplar etnik ve dini ayrım gözetmeksizin Türkiye'nin dostudur" ifadelerini kullanmıştı.
Davutoğlu, Beşiktaş-G.Saray maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak "Maçla alakası olmayan sloganlar atıldığında artık bu iyi niyetli bir tepkinin ötesinde veya fevri ortaya çıkan bir tepkinin ötesine taşan bir durum şeklinde tezahür eder" dedi. Haziran Direnişi'ne destek veren sloganların tribünlerde atılmasına tepki gösterdi.
Gezi'yi yine teröre bağladı
Haziran Direnişi'nde sokaklara dökülen milyonlarca insanı terör örgütlerinin yönlendirdiğini belirten Davutoğlu, "Nitekim, Gezi olaylarının ilk samimi niyetlerle harekete geçen grupların ötesinde, terör örgütlerinin onu yönlendirme çabası karşısında toplumsal duyarlılık o derece yüksek bir şekilde gösterildi ki, istenilen noktaya olaylar gelmedi" dedi.

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.