Derin Yeşil ÖSO bölgesinde

Yıllardır aranan “Yeşil” kod adlı MİT Ajanı Mahmut Yıldırım’ın Suriye’nin İdlib kentinde görüldüğü belirtiliyor. Yeşil'in bölgede birlikte görüldüğü kişilerin ÖSO ile beraber silah sevkıyatı yapması dikkat çekiyor

Yıllardır yaşayıp yaşamadığı tartışılan ve son olarak MİT'çi Korkut Eken’in yaşadığını söylediği Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın Suriye’nin İdlib eski Vakıflar Müdürü Rıdvan Hammudi’nin Bidama bölgesindeki evinde kaldığı ve Suriye uçaklarının bölgeye operasyon yapması üzerine bölgeden kaçtığı belirtiliyor.
Yeşil'in ziyaret ettiği Rıdvan Hammudi ve oğullarının o bölgeyi kontrol ettiği, ÖSO ile birlikte silah tedariki yaptığı, bölgedeki cihatçılara bu silahları dağıttığı belirtiliyor. Antakyalı silah tüccarlarıyla birlikte bölgeye geldiği ve İdlib eski müftüsü olan Rıdvan Hammudi ile evinde görüştüğü, görüşmeye dair alınan istihbarat üzerine bölgeye operasyon hazırlığında bulunan sivil savunma birliklerinin pusu kurduğu ancak Suriye Ordusu'nun bölgeye hava bombardımanı yapmasından faydalanarak Yeşil'in bölgeden kaçtığı iddia ediliyor.
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bombardıman sonrasında nereye gittiği, yaralanıp yaralanmadığı hakkında bilginin olmadığı, ancak bölgeden ayrıldığı ve Türkiye’ye giriş yapmış olabileceğinin tahmin edildiği belirtiliyor.
YEŞİL KİMDİR?
Ahmet Demir adıyla bilinen kontrgerilla elemanı Yeşil’in gerçek adı. Bingöl, Solhan ilçesi Dicnik Köyü’nde 1951 yılında doğdu. MHP kökenli, 1973’te Bingöl Genç İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kullanıldı ve ilişki aynı yıl MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü’ne devredildi. 1975'ten itibaren MİT ve ardından Jitem için çalışan Mahmut Yıldırım, kod adı 'Yeşil'i gözlerinin renginden alıyor. Susurluk kazasından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu. Herkes Yeşil’den söz etti ancak bulunamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, aldığı bilgileri aktarırken Yeşil’in öldürüldüğünü söyledi. Ancak kısa bir süre sonra Yeşil, İHD Başkanı Akın Birdal’ı vuranların arkasındaki isim olarak ortaya çıktı. Daha sonraki bilgiler Yeşil’in hala hayatta olduğunu ortaya koydu. Susurluk Raporu’nda da Yeşil’e 12 sayfalık özel bir yer ayrıldı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

Bizler; ABD ve AB’ Ülkelerinde eğitim gören, aynı zamanda ATATÜRK İlke ve İnkılaplarına bağlı, Ülkesini, Vatanını ve Milletini seven, Siyasi Parti olarakta CHP’ye yakın SOL eğilimli Türkiye’li Üniversite öğrencileriyiz. inceayarsiyaset.blogspot.com siz değerli arkadaşlarımızın faydalanması için açılmıştır. Amacımız; Türkiye’de izlenilen siyasetleri özellikle de İktidar partisinin yanlış siyasetlerini yakından takip edip mercek altına alarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmaktır.

Powered by Blogger.